Нежна кожа през лятото

Лятото е най-подходящия сезон да се изфукаме с красив летен загар на кожата. Но за да изглежда тя добре е необходимо време, както и грижи за нея. Трябва да обръщаме внимание на всички признаци, които се проявяват при кожата ни, не само през лятото, но и през останалите сезони.

Ето няколко съвета за кожата, които ще ви помогнат да се разголите със самочуствие в горещите летни дни и нощи:

Ексфолирайте тялото си

Ексфолиант за тяло

Източник: enzo.bg

Много е важно да ексфолирате кожата си. Тялото Ви отделя мъртвите клетки на кожата с поразителна скорост всяка минута. Ако не се отървете от тях, те ще останат на повърхността на кожата, което ще я изсуши. Без значение колко лосиони използвате, ако не отстраните мъртвите клетки, кожата Ви няма да изглежда нежна и красива. Решението на проблема е скраб за тяло. Вземе си душ и внимателно изтъркайте кожата си с ексфолианта с кръгови движения от раменете надолу (за лицето използвайте ексфолиант за лице и шия). Повтаряйте процедурата 2-3 пъти седмично за да притежавате красива кожа целогодишно.

Бръснене по правилния начин

Олио за бръснене за жени

Източник: enzo.bg

Представете си, че е зима. Какъв е смисъла да си бръснете краката си, след като така или иначе няма да ги види никой и ще се навлечете с дебели дрехи? Някои от жените поддържат тази теза, но тези мързеливи дни на зимата са вече отминаха. Въпреки, че не съм привърженичка на бръсненето, понякога се налага да реагирам бъзро и прибягвам до този метод на обезкосмяване. Намерете добър бръснач, който не предизвиква дразнене на кожата. Също така не изпозвайте пяна за бръснене за мъже. На пазара има продукти, предназначени за жени. Те хидратират кожата и предпазват от порязвания.

Хидратирайте тялото си с летен ароматизиран лосион

Лосион/мляко за тяло - кокос

Източник: enzo.bg

Намерете лосион за тяло, който няма да забравяте да използвате. Време е да преминем от гъстите зимни масла за тяло към по-леки летни лосиони. Ако нямате време да чакате лосиона да попие в кожата Ви, потърсете по-лек и бързо абсорбиращ се лосион. Ароматите на кокос или манго са много подходящи за лятото. Като цяло плодовите аромати на лосиони за тяло са освежаващи и любими на много жени за летния сезон. Нанесете лосиона веднага след душ, за да запечатате влажността в кожата.

Сдобийте се с бронзант

Автобронзант за тяло

Източник: enzo.bg

Има толкова много възможности за избор, когато става въпрос за добавяне на тен към кожата, но солариумът не е от най-подходящите. Използването на бронзант ще подготви кожата Ви и ще даде красив старт на летните слънчеви бани. Дори да не сте привърженик на бронзантите за тяло, можете да използвате такав само на кожата на лицето си. Ако използвате овлажняващ крем за лице с бронзиращи частици, ще излеждата така, сякаш сте прекарали уикенда на плажа. Най-добре използвайте бронзант с постепенен ефект на придобиване на тен, като го редувате с овлажнител. Така никога няма да станете с прекалено тъмен тен.

Не забравяйте за стъпалата

Козметика и грижа за стъпалата на краката

Източник: enzo.bg

Зимните ботуши отдавна са опаковани, вече е сезона на сандалите. Отидете на педикюр или си направете такъв вкъщи. Изтрийте мъртвата кожа от стъпалата си и ги подгответе за сандалите. Няма нищо по-лошо от сухи и груби стъпала в сладки сандалки. Осигурете си пемза в банята и я използвайте веднъж в седмицата. Освен това си набавете продукт, подпомагащ отстраняването на тази мъртва кожа. Ще забележите огромна разлика в мекотата на краката си.

Нов дързък лак за нокти

Дързък лак за нокти

Източник: enzo.bg

Купете нов лак с дързък и смел цвят. Лакирайте ноктите си в по-забавни цветове. Изберете нещо, което крещи „лято“. Лакирайте както ноктите на ръцете, така и тази на краката. Схемата е същата: основа за лак, два слоя от новия цвят и топ лак. Ярките и свежи цветове контрастират с тъмния загар на кожата, а това е наистина секси.

Нов слънцезащитен крем

Слънцезащитен крем за кожа

Източник: enzo.bg

Изхвърлете всички слънцезащитни кремове, лосиони и други продукти от миналото лято. Тези слънцезащитни продукти не са предназначени за вечна употреба. Повечето хора не използват толкова слънцезащитно олио или крем, колкото би трябвало и обазалагам се, че имате поне два флакона от миналата година. Изхвърлете ги и си купете нови. Най-важното при слънцезащитните продукти е да ги използвате. Освен тялото, не забравяйте да намажете и лицето си. Нанасяйте на всеки 1-2 часа, когато сте изложени на слънце, за да предпазите кожата си максимално.

За да имате красива кожа трябва да полагате грижи за нея. Лятото е сезонът, през който вида на кожата издава най-много, дали сте се грижили за нея през останалата част от годината. Можете да намерите скъпи и маркови продукти за кожа, както и доказали се и по-евтини такива. Важното е да не забравяте да ги използвате по предназначение.