Не споменавай това пред него!

Съвсем откровено ти го казваме, че да споменаваш следващите изречения пред любимия си, е не само противопоказно, но и абсолютно забранено.

Това, което влагаме в смисъла на казаното, невинаги отразява онова, което сме искали да кажем в действителност. Но какво, ако всички твои думи той възприема „не така, както трябва“? Може би казваш все пак неща, които не е редно?

А ето и 5-те фрази, които да изхвърлиш от речника, ума и съзнанието си.

1. „Мога да направя всичко сама!“

Запомни го като „Отче наш“ – можеш, но не му съобщавай този факт. Първото, което идва на ума на твоичкия е: „Аз за какво съм ти тогава“. Хубаво е да си силна и независима, хубаво е да не му звъниш, когато не можеш да стигнеш минералната вода на горния рафт, но да се отказваш от помощ – на практика е съсипване на опитите му да бъде твоя опора и подкрепа.

Вместо това кажи: „Мога и да се справя с това нещо, но твоята помощ ще ме облекчи страшно много.“

Не мисли, че, справяйки се с всичко сама, ще му покажеш колко си назависима. Просто дай на мъжа до теб да разбере, че ти е необходим. Не е важно колко голяма ще е молбата ти, той ще се почувства Супермен.

Внимание: не злоупотребявай. Всеки Супермен може да се подразни от безпомощността ти.

2. “Как искам и аз да бях толкова красива!”

Отговори си на въпроса: счита ли твоят мъж, че ти си най-хубавата? Ако си забравила за очевидността на този положителен отговор – не трябва да го провокираш да ти прави комплименти.
Какво очаква всяка жена след подобно изречение? Примитивно – ода за нейната красота. Никой не е длъжен да разказва, че и без това си красива, умна, стройна и т.н. Още повече, когато се сравняваш с някаква негова колежка. На него това не му е интересно. Повярвай ни!

Вместо това: съсредоточи се върху себе си. Начинът, по който реагираш на другите жени около теб ще ти покаже какво искаш да постигнеш. Завиждаш:

  • ⇒ на слабите – ходи на пилатес;
  • ⇒  на умните – запиши се на курс и запълни пропуските;
  • ⇒  на успешните – ами, хайде, размърдай се и направи поне нещо!

Важно е да помниш: завистта не е хубаво нещо. Любовта към себе си (не самовлюбеността) – е прекрасно нещо. Възхищението ти към други жени може да го накара също да им се възхищава не по-малко от теб.

3. “Та… Кога ще звъннеш най-накрая?”

Натискът, който оказваш върху мъжа, хвърляйки по негов адрес настоятелни фрази, на практика е равен на преследване. А и питането, кога най-накрая ще ти предложи да се ожените… Не го прави!

Натрапчивото желание да станеш част от неговия график (в началото на връзката), е гаранция за твоето отчаяние.

Вместо това: дай му възможност да вземе решение сам. Или време, за да му запипсваш. Или просто чакай да звънне. Не е задължително да питаш.

4. “Дай се телефона да го погледна”

Усещаш ли лек вятър? Всички отдавна сме длъжни да знаем (и да сме свикнали с този факт), че телефонът е лична вещ, която е предназначена за индивидуално ползване. Сигурна ли си, че си готова да откриеш всичко, което се намира в телефона му? Ние не мислим, че си.

Вместо това: учи се да живееш без подозрения, ревност и вечната проверка на мобилния му. Казват, че най-добрите отношения се базират на доверието. Помисли над това.

Внимание: във вечното си желание да контролираш мъжа си, можеш да не забележиш как той бавно, но славно, се отдалечава от теб. Ти все пак не дресираш куче, нали така?

5. “А бившият ми…”

Всеки от нас има бивши и минало. Добро или лошо. И без това му е ясно, че той не е първият ти опит да имаш връзка и да намериш любовта. Но вечните разговори за екса могат да подтикнат сегашния ти приятел към не толкова положителни мисли. По-добре не се предавай на подобни спомени.

Вместо това: говори с любимия си за вашите отношения. Опитай да се фокусираш върху това, което имаш сега, а не да живееш в миналото.

Източник: cosmopolitan.bg