Най-разпространената сексуална фантазия, за която всички сме мислили

Повечето хора имат сексуална фантазия, от която са дълбоко засрамени, която изглежда толкова странна, че се притесняват, че има нещо нередно с тях.

Но както Юстин Леммилър , научен сътрудник в Института “Кинси” и автор на блога Секс и психология наскоро подчерта в Reddit AMA , сексуалните фантазии са извънредно чести.

“Нашите фантазии и желания се припокриват до известна степен, но те не са едни и същи”, каза той. “Така че, само защото фантазираме за нещо, не означава непременно, че искаме да го направим. Фантазиите, които не се основават на желание, могат да се дължат на активното въображение. Така че някои фантазии са просто продукт на блуждаещия ум или търсене на тръпката и всъщност нямат по-дълбоко значение.

И докато има много широк спектър от фантазии, има поне една, който е супер обща и, да, вече сте чували за нея.

Досега най-популярната фантазия е тройката“, каза Леммилър. “Груповият секс като цяло е бил популярен винаги, но тройката е най-популярната му форма. Интересното е, че докато тройката е най-популярната фантазия, тя е и фантазията, която е най-малко вероятно да се окаже действителност. Подозирам, че това е така, защото повечето хора нямат сценарий за това как трябва да се извърши триизмерен или групов сценарий.“.

От друга страна, според фактите, които излязоха в реалния живот, според резултатите от изследванията му са онези преживявания, при които двойките съучастно изневеряват един на друг – независимо дали става дума за клуб на swinger, секс парти или просто като наблюдават партньора си да прави секс с някой друг. Да правиш секс в нова обстановка, като например, да кажем, самолет също се случва често.

“Полигамните фантазии … действително имат един от най-високите проценти на успех.

Фантазиите за сексуалната новост, като изпробване на нова позиция или правене на секс в нова обстановка, и фантазии за страст/романтика, също имат много високи успехи.

Хетеросексуалните жени често са фантазирали, че са по-доминантни, отколкото в действителност, докато хетеросексуалните мъже често са фантазирали, че са по-покорни.

Това се потвърждава с последните проучвания, които разкриват, че жените са по-заинтересовани от мъже, които имат “женствени” черти на лицето за дългосрочни взаимоотношения, както и едно скорошно проучване, което открива, че мъжете, които са по-склонни да поемат по-малко господстващи роли в спалнята изглежда имат по-добър сексуален живот.