Най-добрите и най-лошите начини да се отървете от целулита

Ако вие, както повечето жени, вярвате, че тялото ви ще изглежда по-добре, ако се отървете от целулита на краката и бедрата, нашата статия ще ви бъде полезна. Добрата новина е, че има много лечения за целулит.

Лошото е, че изборът на най-добрия метод е наистина труден. Да сравним възможните методи за лечение на целулита и да намерим този, който ви подхожда на бюджета и начин на живот.

Лекува ли се целулита наистина?

Много жени се надяват, че намаляването на теглото ще им помогне да се отърват от целулита. Всъщност, загубата на тегло може да подобри външния вид на кожата. Но в някои случаи загубата на тегло не работи сама по себе си. Ето защо, жените се опитват други начини да направят кожата по-гладка и по-еластична.

Има стотици продукти срещу целулита, производителите на които казват, че работят добре. Някои антицелулитни кремове, ролки и лосиони са достъпни за закупуване онлайн или в аптека. В допълнение, има одобрени лекарства за лечение на целулит. Но дали някой от тях работи?

Д-р Дейвид Стол, дерматолог, лекува известни хора и често се нарича „звезден дерматолог“. Д-р Стол не предлага никакви методи за премахване на целулита, защото не вярва, че те работят. Д-р Стол предлага лечения за подобряване на външния вид на кожата, но то не примахва целулита.

Д-р Пол Лоренц, сертифициран пластичен хирург, практикуващ в Ню Йорк, е съгласен, че лечението с целулит не е идеално, но той вижда подобрение в кожата на пациента след процедурите, които предлага. “Лечението може да бъде полезно,” казва той, “ако е част от здравословен начин на живот.”

Как да намерим най-доброто лекарство за целулита

Е, как да намерите най-добрия метод за премахване на целулита? Трябва да вземете предвид няколко фактора, преди да изберете метод на лечение.

Бюджет. Кремове и лосиони са на разположение за сравнително ниска цена. Домакинските уреди, като например масажните инструменти и четките, също не са много скъпи. Най-скъпите процедури са тези, които можете да получите в медицински кабинет. Когато обмисляте бюджета си, вземете под внимание броя на процедурите, от които се нуждаете, за да постигнете желания резултат, както и броя и разходите за допълнителни процедури, ако са необходими.

Наличие. Не всички кремове, ексфолианти и лосиони се предлагат във всички части на страната. Но много различни марки продукти за премахване на целулита са много сходни. Следователно, ако дадена марка не е налична във вашия регион, възможно е да има подобна.

Ефективност. Не е изненадващо, че лечението на целулита, което показва най-добри резултати, е лечение, което струва повече. На пазара има по-евтини методи, но те могат да дадат много краткосрочни резултати или въобще да не работят. Ако целулитът наистина ви притеснява, в дългосрочен план може да е по-изгодно да инвестирате повече пари в лечение, отколкото да харчите хиляди за методи, които не дават желания резултат.

Медицински процедури срещу целулит

Има одобрени медицински процедури, които да ви помогнат да намалите целулита. Тези процедури обикновено се предлагат от дерматолози, пластични хирурзи или козметолози, който работят под надзора на сертифициран лекар.

Масаж на ръцете. Както уредите за домашен масаж, масажът може да се използва в медицински помещения. Предимства: този процес е неинвазивен и широко разпространен. Масажът е по-евтин от други методи за лечение на целулита. Недостатъци: това лечение се счита за неефективно в дългосрочен план. Резултатите не са постоянни, поради което е необходимо постоянно лечение.

Лазерни лечения. Минимално инвазивните лазерни процедури помагат за затягане на кожата и премахване на целулита. Лекарят поставя под кожата малка, тънка лазерна апаратура след анестезия. Лазерът се използва за прекъсване на плътните влакна, стопяване на мазнините и стягане на кожата. Предимства: трябва само една процедура. Някои пациенти описват лечението като поносимо или напълно безболезнено. Недостатъци: това е най-скъпото лечение за целулит. Освен това, можете да получите синини или подуване след тази процедура.

Терапия с ударна вълна. Тази неинвазивна процедура използва енергията на ударната вълна за подобряване на кръвообращението и подобряване на еластичността на кожата. Тя е известна също като терапия с акустични вълни (AWT) или терапия с екстракорпорална ударна вълна (ESWT). Предимства: относително кратко време на лечение. Недостатъци: процедурата е скъпа и може да изисква 10 процедури, както и превантивни процедури за поддържане на състоянието на кожата.

Както виждате, има много начини за лечение на целулита – от евтини до скъпи, но всички те изискват допълнителна грижа за кожата.

Опитвали ли сте се да се отървете от целулита? Споделете опита си.