На 5 януари Меркурий влезе в Козирог – вижте какво означава това за всеки от нас

Ако мислите, че е невъзможно да прецените човешките дела чрез позицията на планетите, помнете: времето и величината не са от значение за Вселената. Всичко е свързано с всичко. Не е необходимо да разбираме веригата на взаимодействие, за да се научим как да комбинираме явления от различен мащаб през хилядолетия.

Меркурий е планета покровител на комуникациите, способна да унищожи и създаде със същата сила различни комбинации с други небесни тела. Меркурий в Козирог е добра и мощна комбинация. Време е да поговорим за отношенията, за любовта.

Общото настроение на Меркурий

Меркурий понякога се нарича Планета на Триковете, защото може да навреди на живота ни при различни неблагоприятни позиции по отношение на останалата част от небесната карта. Това се случва поради способността на Меркурий да контролира какво и как мислим или казваме. Това е силата, която ни призовава да изпратим послание, че не трябва да изпращаме или говорим вместо да хапем езика си и да чакаме, дори и да умрем от желанието да споделим мислите си.

Какво става, когато планетата попадне в Козирог

В астрологията, Меркурий е планета на комуникацията, която предполага, че от 5 януари мислим за нещата по различен начин, включително много по-прагматично. Меркурий ще остане в Козирог до 23 януари и след това ще се премести в Водолей. Събитието означава също, че трябва да се докажем и да покажем нашия растеж още през първия месец на 2019 година.

Козирогът е интересно място за развитието на Меркурий. Докато планетата предпочита бързи движения, Козирогът е съсредоточен върху един безгрижен път и добре свършената работа, не бърза да завърши нещо, не го запазва за по-късно, а отделя време на вниманието и логиката на всяка стъпка. Като знак на земята, Козирог оценява чувството за стабилност и пълна готовност. Той е в състояние да има възпиращо влияние върху Меркурий.

Вземане на решения

В този знак Меркурий призовава за максимална мобилизация и всичко, което трябва да се помисли. Идеите са склонни да идват от всички страни. Това е чудесен начин да отпразнуваме новата година, но за да постигнем успех е много важно да планираме следващите 12 месеца, така че Козирог няма да допусне необмислени прибързани решения.

Актуализирайте плановете

Идеалният момент идва, когато мнозина видяха, че животът се е променил драматично през изминалата година, когато случайно установим, че плановете, за които са изразходвани толкова много време и енергия, не са изпълнени.

Като се насочваме към новата година в цикъла на Козирога, ние използваме онези планови подаръци, които той е донесъл с него, както и редовния сезон на пълно лунно затъмнение. Това е време на ново начало, независимо дали го искаме или не. Сега е много по-лесно да се разбере ясно къде искате да отидете от момента на настоящето.

Забравете за розовите очила

Има моменти, когато става лесно да се романтизира миналото, и ние можем само да си спомним добрите неща за човек, място или дори ситуация. Въпреки това, това отношение към опита често е разрушително, така че Меркурий в Козирог е толкова полезен в момента.

Козирогът няма да ви позволи да виждате нещата по-добре, отколкото те заслужават. Да, ние можем и трябва да помним моментите на любов, щастие или дори блаженство, но също така е важно да осъзнаем истинската стойност на всички компоненти на живота, за да продължим напред.

Когато се върнем към добри спомени и започнем да мислим (под влиянието на Меркурий, разбира се), че ни липсва определена ситуация или човек, може да започнем да искаме да оставим всичко непроменено, дори и да е наистина нездравословна ситуация. Но в рамките на този транзит на планетата чрез сферата на влияние на Козирога е по-лесно да се спаси повече реализма и яснота на мисълта.

Миналата година беше шок за много романтични отношения, сега, когато научихме уроците си, можем да продължим напред. Ето защо аспектът на паметта за реалността на живота, особено за взаимоотношенията, много помага за това време. Не става дума само за напредък в отношенията, които току-що започнахме, но също и за способността да се научат уроците от изминалата година.

Уроците завършени

Накрая изтече времето за необходимостта да се включат няколко кармични партньори, за да се научат уроците. Идва периодът на сериозни правилни решения, когато няма да станете жертва на собствения си романтичен избор. Става дума за добра игра, когато говорим за самочувствие и любов.

През следващите седмици всеки ще има възможност да попадне в ситуации, в които ще бъде помолен да разбере дали много от това, което трябва да бъде разбрано, е било научено и дали необходимите неща са получени от кармични партньори.

Няма смисъл да очакваме други резултати, ако постоянно дублирате същите действия, а тази година започваме нови цикли, вместо да повтаряме стари възмущения и мелодрами от миналото. Това е подходящото време за изграждане на отношенията, които винаги са били търсени.