Ето на каква възраст мъжете и жените достигат върха на своята привлекателност

Благодарение на нарастващата популярност на търсенето на партньор в интернет, специалистите успяха да определят на каква възраст хората са по-привлекателни за противоположния пол.

Експертно мнение

Социолозите са съгласни, че когато търсим партньор, обикновено търсим човек, който е сходен с нас по отношение на биологичната и действителната възраст, привлекателност, ниво на образование и хобита. Това означава само едно нещо – твърдението, че противоположностите се привличат, няма нищо общо с реалността. Друго експертно мнение показва, че търсим партньори, които изглеждат атрактивни не само за нас. Това означава, че човек търси другар, който ще бъде красив за другите хора. В допълнение към тези две теории има и друга точка, с която се съгласиха още повече хора.

Виртуални запознанства

Те станаха обект на проучване на два американски университета. Експертите проведоха разследване, което анализира съобщенията, обменени между потребители на сайт за запознанства в 4 града: Ню Йорк, Бостън, Сиатъл и Чикаго. В експеримента участват 200 хиляди души. Направен е опит да се измери нивото на привлекателност по броя на получените съобщения. Анализиран е не само броят на хората, които са изпратили съобщения. Вниманието бе насочено и директно към получателя (експертите отбелязаха нивото на привлекателност, степен на образование, възраст и т.н.). Всичко това помогна да се установи един много интересен модел, що се отнася до възрастта.

Резултатът

Мъжете достигат връхната си популярност на 50, а жените – на 18 години. След това интересът към тях започва да изчезва. Има още едно нещо, което заслужава внимание: предпочитанията на хората в реалния живот се различават от вкусовете в интернет. Например, човек може лесно да направи опит да се запознае в интернет с момиче, което е очевидно по-привлекателно от него. В реалния живот едва ли би се осмелил да постигне такъв подвиг. Ясно е, че всичко това е статистика, която не трябва да влияе на поведението.

Човекът е красив във всяка възраст и всеки период от живота му е достоен за любов. Какво можете да добавите към това?