Маски за лице с шоколад

Шоколадът е любим десерт на много жени. Освен, че е много вкусен, шоколадът има и много полезни свойства и дори може да помогне за подобряване на нечии настроение! Но много малко хора знаят, че сами могат да си направят маски у дома, с употребата на шоколад, и че точно тези маски могат да направят една много добра хидратация, повдигане, подмладяване и тонизиране на лицето. Имайте предвид, че докато правите тези домашно приготвени ‘шоколадови маски’ е за предпочитане да използвате шоколад с високо качество, съдържание на какао минимум 70% или повече.шоколадово сърце

1. Хидратираща шоколадова маска за лице

Необходими продукти:
50 гр. шоколад
1 с.л. зехтин
1 яйчен жълтък
Инструкции:
За да се приготви тази „чудотворна” маска взете 50 грама шоколад (с 70-90% съдържание на какао) и го затоплете на водна баня, докато стане течен. След това се смесват 1 с.л. от течния шоколад с 1 с.л. зехтин (може да използвате и бадемово масло, масло от ленено семе или масло от гроздови семки) и 1 жълтък на яйце. Ако не Ви харесва миризмата за яйчен жълтък, то може да го пропуснете. Шоколадът с масло също има чудесен ефект.
Смесете съставките и нанесете маската върху цялото лице и шията. Уверете се, че температурата на шоколада е подходяща за нанасяне върху лице. Оставете маската да подейства в продължение на 15 минути и след това изплакнете с хладка вода.

2. Тонизираща шоколадова маска за лицеChocolate-Face-Mask

Необходими продукти:
50 гр. шоколад
1 ябълка
1 банан
ягоди
1 парче диня
Инструкции:
Тази шоколадова маска ще тонизира и хидратира кожата Ви, а освен това ще й предаде и еластичност. За да я приготвите, трябва да затоплите на водна баня 50 грама „висококачествен” шоколад (с 70-90% съдържание на какао). За да подготвите останалите съставки, ще трябва да използвате Вашия блендер. Смесете ябълка, банан, ягоди и диня. След това, вземете една купа и смесете 2-3 с.л. от тази смес с 1 с.л. разтопен шоколад. Разбъркайте добре и нанесете маската върху лицето и шията. Изчакайте около 20 минути и измийте с хладка вода.

3. Обновяваща, хидратираща и успокояваща шоколадова маска за лице

Необходими продукти:
50 гр. шоколад
1 с.л. обезмаслена сметана
1 с.л. течен мед
Инструкции:
Разтопете на водна баня шоколад (с 70-90% съдържание на какао). Смесете 1 с.л. от него с 1 с.л. гъста, обезмаслена сметана и 1 с.л. течен мед. Разбъркайте добре и нанесете маската върху лицето и шията за около 15 минути. След това, изплакнете с хладка вода. Ако все още имате следи от сместа върху лицето си, избършете кожата си с любимия Ви тоник за лице.

4. Почистваща и регенерираща шоколадова маска за лицеcocoa

Необходими продукти:
1/4 чаша какао на прах (пресято)
1/4 чаша течен мед
1/4 чаша домашно кисело кляко или 3 с.л. сметана
2 с.л. овесени ядки (ситно смляни)
Инструкции:
Тази маска оставя кожата Ви гладка и подхранена. Смесете всички съставки и разбъркайте, докато се образува гладка паста. Оставете сместа да престои за 5 минути, за да се посгъсти. Нанесете щедро маската върху чисто и сухо лице и шия. Масажирайте, като избягвате зоната около очите и устните. Оставете за 15 минути и след това изплакнете с топла вода. Подсушете и нанесете овлажняващ крем. Маската почиства кожата много добре и леко я изсушава, затова нанесете няколко слоя от крема за лице, който да хидратира.