Мамопластика: операция за увеличаване на гърдите

Красивите обемни гърди не се дават естествено на всяка жена, но с помощта на съвременни техники това е лесно да се случи. 

Операцията на бюста – един от най-популярните клонове на пластична хирургия.

Причините, поради които пациентите се явяват с този проблем пред лекаря, са напълно различни: малък обем, асиметрия на млечните жлези или увредена форма след раждане и кърмене.

ВИДОВЕ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ГЪРДИТЕ

Има два вида уголемяване на гърдите:

  1. Ендопротезиране (вкарване на силиконови импланти).
  2. Липофилинг (мазнини).

Една от най-популярните и надеждни е първата форма, тъй като запазва идеалната си форма (използвайки избрани импланти).

ЕТАПИ НА ПРОЦЕДУРАТА

Преди да отидете в клиниката, трябва да определите за себе си какъв резултат искате да постигнете.

  1.  Предварителен. На този етап пациентката трябва да се консултира с лекар, да се обади на посочените в сайта номера и да назначи среща. Лекарят ще послуша вашите желания и ще направи предварително проучване, за да разбере как да постигнете най-добрия резултат.
  2.  Изследване. Кандидатката ще трябва да премине медицински преглед. При подготовката за операцията всичко се взема под внимание: възраст, височина, тегло, кожа, мускулна система. Всеки детайл е важен, защото, въз основа на физиологичните характеристики, ще бъде определен метод на хирургическа интервенция.
  3.  Операция. Три метода на хирургична интервенция: аксиларна, подгрумна (подмомарна), по линии на ареоли (пери-реоларна).
  4. Рехабилитация. Специалистът ще предпише лекарства за бързо възстановяване, диета и физиотерапия (ако е необходимо). Първо трябва да се въздържате от това да спортувате, да посещавате солариум. Ако следвате препоръките, възстановяването няма да отнеме много време (средно 3 седмици).

Някои жени не искат да преминат операция за увеличаване на гърдите поради възможни усложнения. Но те могат да бъдат избегнати с правилния подход и спазване на съветите на лекаря.

Мамопластиката не се извършва при момичета по време на пубертета, тъй като гърдите все още не са напълно оформени.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

  • инфекциозни и онкологични заболявания;
  • хронични заболявания;
  • захарен диабет;
  • бременност.