Лъвът – горд, смел и амбициозен

Факти

Символ: Лъвът
Елемент: Огън
Полярност: Положителна
Качество: Фиксирано
Водеща планета: Слънце
Управляващ дом: Пети
Цвят: Злато
Късметлийски скъпоценен камък: Карнелиан
Цвете: слънчоглед и невен
Топ любовни съвпадения с: Везни
Ключови черти: Горди, смели, амбициозни

Мото: “Ако знаете начин, отидете и покажете как се прави – вие сте лидер”.

Известени представители на зодия Лъв: Барак Обама, Леонардо Ди Каприо, Мила Кунис, Даниел Радклиф, Дж. К. Роулинг, Крис Хемсуърт, Дженифър Лоурънс, Мадона

Личността на Лъвовете

Интуитивен, интелигентен, топъл и смел огнен знак Лъва е естествения лидер на зодиака, готов да намери пътека, да победи несправедливостта и да изгради авторитета си. Благословени с високо самочувствие, Лъвовете знаят, че притежават завидни черти – и се гордеят с тях. Те не вярват в фалшива скромност и ще бъдат първите, които ще се похвалят за добре свършената работа. Този знак знае, че за да бъде уважаван и да му се възхищават, той или тя трябва да положи усилията, които полала един лидер.

Но не е трудна работа за Лъвовете. Интензивен и енергичен, Лъва процъфтява в социалните взаимоотношения и няма проблем да се сприятелява с хора – макар че да се привързват, за да прекарват време с някого, е друга история. Лъвовете се поставят на първо място и ще отхвърлят план, който не отговаря на техния дневен ред или идея за забавление, която не им е по вкуса. Тази особеност им спечели несправедливата репутация на арогантни хора. Но от друга страна, когато Лъв реши да прекара известно време с вас, това наистина е, защото той или тя го иска.

Лъвовете са страстни във всички начинания, включително взаимоотношения, и се заемат с тях, за да бъдат най-добрият партньор, който някога сте имали. Те обичат големите жестове и искат да покажат на света колко внимателни и грижовни могат да бъдат. Те също така не могат да устоят на грандоманията и често купуват за партньора си най-големите и най-лъскави подаръци. Лъва е авантюрист, който се стреми да балансира интензивен живот на социалните задължения и да пътува с много почивки, за да се отпусне и да се наслади. Работните и външните изяви имат значение за този знак и те са готови да направят каквото е необходимо, за да получат длъжност или статут на работно място, дори ако това означава временно да жертват скъпото си свободно време.

Най-големите предизвикателства за Лъва

Лъвовете са добре известни със силния си рев. Но да се успокои и да слуша е от съществено значение за Лъвовете, за да достигнат върховата си мощ – особено когато чуят глас, който не съответства на тяхната увереност и сигурност. И докато този знак процъфтява в способностите си за вземане на решения и реагиране за няколко секунди, те понякога могат да се възползват от няколко секунди, минути или дори няколко дни, преди да дадат известно мнение по дадена тема. Изследването на всички страни, извършването на дължимата грижа и черпенето от опита на други хора са от съществено значение за един Лъв да бъде колкото е възможно по-силен лидер.

Тайното оръжие на Лъва

Даряващата природа. Повечето хора приемат, че Лъвовете са си самодостатъчни. Но това не е съвсем така. Тайното оръжие на Лъва е неговата безгранична способност за любов, обич и щедрост.

5-те основни причини да обичаш Лъв:

Независимо дали го искате или не, винаги сте в центъра на вниманието. Може и да се научите да се наслаждаваш на това!

Имат силно обаяние и са професионалисти в обсъждането и привличането на хората.

Никога не изчерпват енергията си. Като една истинка котка, 20-минутна дрямка ще ги зареди напълно, за да могат да танцуват цяла нощ.

Още при първия знак на несправедливост Лъва става и да говори, внушителният му дух приканва хората да ми вярват.

Обичат добрия живот. Работят усилено за парите си. Защо не се наслаждят на парите си, като се отдадат на най-добрите, най-лъскавите, най-смелите аксесоари, които могат да си купят.