5 неочаквано големи разходи за сватбено тържество

Денят, в който жените започнат да полудяват, е денят, в който започнаат да сънуват сватбите си.

Някои са обсебени от идеята за каретата на Пепеляшка и и си представят че отиват с нея на тържеството. Но колкото повече порастваме, започваме да осъзнаваме истинската цена на сватбата и колко малко вероятно е тя да е като тази от момичешките ни сънища.

Ето няколко пера, които биха погълнали доста от вашия сватбен бюджет:

Осветление

Честно казано едва ли сте предполагали, че ще имате нужда от осветление? Цената на осветлениетоможе да бъде един от големите разходи, за които да не се досетите. На почти всяко място, осветлението е стандартното осветление на помещение. Този вид осветление не е особено подходящо, когато правите снимки, танцувате или искате да повдигнете настроението на гостите. Когато резервирате ресторанта, ще ви трябват прожектори за храна, DJ, маси и декорации.

Цветя

Зад бялата рокля, един от най-емблематичните елементи на сватба е флоралното оформление. Бели рози, лалета, хортензии – всичко крещи “сватба”. Какво ще ви трябва ли –  букет за теб, за вашите шаферки, за майка ти, за майка му, бутониери, аранжировки за масите, цветя за арката и т.н. Изборът на цветята за вашата сватба е удивителен. Един добър флориост ще направи вашите снимки и цялостното настроение на партито много по различно.

Кетъринг/Храна

Пилешко или свинксо? Чудите се защо това е класическото меню, свързано със сватбите? Тъй като остналите меса са доста по скъпи! От основното, предястията,салати, ядки, до плодови станции, до десерта – цената на храната е най-скъпата част от сватбата. Цената на менюто на човек може да варира от 50 – 300лв. на човек.

Видео оператор

Нали сте гледали онези сладки клипове, които се появяват на Instagram и Facebook на фона на любовни песни? Да, е добре те струват пари. Много повече пари, отколкото бихте предполагате. За сватба от около 200 гости, бихте искали да наемете екип от най-малко 2 видео оператори. Чреззаснемане на тържеството от различни точки и адекватното редактиране можете да очаквате едно страхотно видео. Цената за тази услуга варира 800 – 10 000 лв.

Наеми

Винаги ще има нещо, което няма да харесате на избраното от вас място. Мястото почти винаги ще изисква допълнителни докосвания, за да бъде уникално за вашата сватба. Може да се нуждаете от столове шивари, специални маси или удобен диван. Каквото и да е, вие ще искате да направите сватбата уникална. И най-добрият начин да направите това е просто да вземете под наем всичко, което иксате да промените или което мястото не ви предлага.