Лекарите назоваха най-полезния сушен плод за жените

Не е тайна, че сушените плодове имат благотворен ефект върху функционирането на човешкото тяло. Американски учени са изследвали ефектите на различните продукти от тази категория върху здравето на жените.

Така че сушените плодове са най-полезни за нежния пол?

Продукта, който трябва да присъства в храната на всяка жена

Експериментът включва няколкостотин жени, разделени на две групи. Представители на първата група ядат всеки ден сливи, докато момичета от друга група са включили сушени ябълки в диетата си.

Няколко месеца по-късно учените открили, че жените, които са яли няколко сушени сини сливи всеки ден, са увеличили значително костната плътност. По този начин този продукт помага да се предотврати извличането на минерали от костната тъкан и по-нататъшното развитие на остеопорозата.

Това откритие е много важно за жените в зряла възраст, тъй като хормоналните промени през периода на менопаузата често са свързани с повишена костна крехкост. Ползите от редовното използване на сушени сини сливи са очевидни, тъй като този продукт (в разумни количества, разбира се) нежно почиства червата, предотвратява развитието на запек, укрепва стените на кръвоносните съдове, повишава нивата на хемоглобина, намалява вероятността от развитие на тромбоза.

В допълнение, лекарите препоръчват жените да включват зелена салата, авокадо, манго, яйца, целина, фъстъчено масло, натурален шоколад, къри и пресен портокалов сок в ежедневното меню.