Колко пъти трябва да го направите, за да забременеете

Създаването на бебе е сериозна работа.

Докато при някои двойки изглежда се получава от първия опит, при други може да отнем доста повече време. Но има реален брой пъти в правенето на секс, който е необходим за да забременее жената, според ново проучване.

Средно двойките правят секс 78 пъти от момента, в който решат да започнат да се опитват да постигнат положителен знак на тест за бременност. Тези 78 пъти са разпределени в продължение на 158 дни, или около 6 месеца.

ChannelMum.com, сайт за родители, изследвал 1 194 родители  констатира, че повечето двойки правят секс 13 пъти месечно, когато се опитват да създадът наследници. Въпреки, че това може да звучи като 13 пъти по-забавно прекарано време, има някои тревоги, които идват с опитите да станете родители. Осемнадесет процента от мъжете и жените казват, че сексът, докато се опитвате да забременеете, понякога се чувства като скучна работа. Други 43 процента изпитват натиск за зачеване и страх, че няма да могат.

“Опитите за зачеване могат да бъдат и забавни, въпреки че това е упорита работа, стресираща, а не всяка двойка има достатъчно късмет, за да се съсредоточи върху удоволствието от секса, а не върху самата идея за бебето.” Сиобхан Фъргърд, основател на ChannelMum.com.

Някои хора мислят, че концепцията зависи от вашата поза. ChannelMum.com установи, че най-популярната позая е мисионерската (използвана от три четвърти от двойките), последвана от кучешки стил (използван от 36% от двойките). Други двойки смятат, че бременността се случва въз основа на цикъла на жената, като половината от жените се опитват да правят секс до фертилните дни, а 39% подобряват менюто си и приемат допълнителни витамини.

След като сте решили да създадете семейство, чакането е неизменна част от този процес.