Колко пъти седмично трябва да си мием косата? Експертни отговори

Ден без да измиете косата си? Някои жени не могат да си представят как това е възможно. Други съсдават собствени правила за хигиена и вземат душ веднъж на всеки три дни или дори седмица …

Кой го прави правилно? За да разберем, трябва да зададем един прост въпрос: колко често трябва да миете косата си, според експертите?

Нормален тип коса

Ако имате по-скоро нормална коса, без мазни корени или сухи краища, тогава можете да спестите много пари за шампоани и балсами.

Защо? Тъй като повечето специалисти вярват, че трябва да миете косата си на всеки два или три дни. По този начин, вашата коса няма да бъде лишена от натуралните масла, които поддържат нейното здраве.

Къдрава или суха коса

Ако имате къдрава коса, тогава имате късмет – експертите смятат, че можете да си миете косата само веднъж седмично. Същото важи и за хора със суха коса. Естествените масла от корените естествено ще проникнат във върховете на нишките, като ги поддържат овлажнени.

Как да си миете косата правилно?

Вярвайте или не, има правилен начин да миете косата си. Експертите предлагат внимателно втриване на шампоана в корените. След това трябва да го оставите в продължение на три минути, за да премахнете мазнините. След това изплакнете косата и повторете процедурата. Също така избягвайте да измивате краищата на косата, тъй като това може да ги изсуши. Просто ги третирайте с лек балсам.

Колко пъти седмично трябва да измивате косата си?

Те казват, че колкото по-често измивате косата, толкова повече тя ще се нуждае от миене. Ето защо, ако сте прекалено мързеливи, за да си вземете душ всеки ден, косата ви ще издържа повече без да изглежда омазнена.

Колко пъти седмично миете косата си?