Какво трябва да направи всяка жена след като научи, че е бременна

Денят, когато видите две ценени ленти на теста за бременност, е един от най-щастливите и, разбира се, вълнуващ в живота ви.

Дори ако това е било планирано и очаквано и точно това, което сте искали и чакали дълго време, новината, че сте в бременна, може да доведе до стрес. В края на краищата, появата на нов член на семейството без съмнение ще промени живота ви завинаги.

Ето някои съвети как да подготвите място за тези големи промени и да прекарате време, като чакате дете без стрес или безпокойство.

Оценете вашите нужди

Може би в този период от време искате да прекарате колкото се може повече време сами със себе си и вашите мисли. Може би искате да говорите повече с приятелите и семейството ви. Може да се наложи да правите няколко седмици редовно медитация. Отделете време да разберете от какво наистина имате нужда. Помислете за живота си и запишете какво мислите, това ще ви помогне да направите бременността по-удобна, спокойна и щастлива. Опитайте се незабавно да включите тези неща в живота си.

Не търсете отговори в Интернет

Бременността е много тревожен период в живота на жената. Всяка бъдеща майка се страхува да направи нещо, което би могло да навреди на бебето й, освен това, докато носите дете, тялото ви претърпява огромни промени. Без съмнение ще имате въпроси и ще се опитате възможно най-скоро да намерите отговори с помощта на интернет.

Проблемът обаче е, че в интернет ще откриете много страшни неща, които абсолютно не ви засягат и ще срещнете огромно количество непотвърдена информация. Това може да доведе до паника и да ви направи много нервна, което е абсолютно противопоказано за вас. Вместо да използвате Интернет, свържете се с лекаря, който води бременността, той ще може да отговори на всички ваши въпроси и, ако е необходимо, ще Ви окаже експертна помощ. В никакъв случай не трябва да си предписвате лечение, въз основа на информация, прочетена в интернет, тъй като това може да е вредно за развиващия се плод.

Почивайте си

Поради хормоналните промени, повечето жени се чувстват по-уморени, когато носят дете, отколкото в нормалния живот. Вместо да се придържате към обичайния ритъм на живота, вземете го като сигнал за тялото си, че се нуждае от добра почивка. Като обърнете внимание на качествената почивка, ще дадете на тялото си енергията, необходима за растежа и развитието на здраво дете.

Намерете или създайте място, където да се успокоите

Има ли място, където се чувствате спокойни и щастливи? То може да бъде навсякъде – от спалнята или градината до местната библиотека или спа център. Където и да е това място, прекарвайте колкото е възможно повече време по време на бременността там. В случай, че нямате възможност често да прекарвате време извън дома на любимото си място, можете да създадете уютно пространство в спалнята или на балкона, използвайки меки възглавници, топли одеяла и свещи.

Не забравяйте за упражненията

Докато носите дете, не трябва да забравяте за физическата активност. Разбира се, само ако вашият лекар одобри да спортувате и не ви е предписано да лежите. За да останете активни през целия период на бременност, опитайте се да правите ежедневни разходки на чист въздух. Освен това можете да правите специална перинатална йога или плуване. Фактът, че с посещаването на спортни занимания, можете да намерите приятелка, която е в същото отлично състояние като вас е само бонус.

Насладете се на бременността

Ако сте нервна или бременността ви е причинила много въпроси за вашето бъдеще, може да ви е трудно да почувствате нещо друго освен страх. Разпределете определено време всеки ден, за да си припомните защо бременността си заслужава това, което изпитвате в момента. Осъзнайте, че тялото ви прави нещо наистина невероятно, докато правите обичайните си дейности. Много скоро ще дадеш живот на нов човек. Създавате живот в тялото си и това е просто невероятно. Има жени по целия свят, които са преминали през нея и сега преминават през нея – можете да намерите утеха, знаейки, че не сте сами.