Какво ще стане, ако мажете лицето си с лимонов сок всеки ден?

Ако сте нервна, веднага се вижда от състоянието на лицето ви.

Стресновите ситуации по лош начин засягат порите, като по този начин провокират появата на нов болезнен обрив. Козметиците могат да ви предложат разнообразие от услуги за почистване и грижа за кожата на лицето, вариращи от прости процедури до химическо лечение.

Но има едно средство, което със сигурност ще помогне.

Използването на лимонов сок за лице става популярно.

Според дерматолозите цитрусовите плодове с високо съдържание на антиоксиданти (растителни полифеноли) и витамин С намаляват разграждането на колаген, което може да доведе до ранно стареене. Но в същото време те имат положителен ефект върху нежно прилагане върху кожата. 

Ефект

За да постигнете резултати, е необходимо сутрин и вечер да нанасяте на лицето с памучен тампон, напоен с лимонов сок. Тази процедура трябва да се извърши след почистване на кожата с обикновен почистващ препарат. След няколко дни ще забележите, че акнето започва да преминава постепенно, кожата изравнява тена си и самата кожа изглежда по-здрава. Благодарение на лимоновия сок областите, в които е станало червеното акне, ще станат малко по-леки. Затова вече не е необходимо да маскирате несъвършенствата на кожата. 

Защо работи това?

Лимоните имат антибактериални свойства. Ето защо сокът е отличен почистващ препарат и помага за борба с микроорганизмите, които причиняват обриви. Също така, лимоновият сок премахва мастните отлагания и мъртвите клетки на кожата, които запушват порите.

Освен това цитрусовите плодове могат да се използват за лечение на хиперпигментация на лицето. С помощта на лимонов сок, може да се намали зачервяването, както и заличаването на стари белези от акне. Струва си да се отбележи, че лимоните се препоръчват да се използват с повишено внимание.

Ако искате да направите слънчеви бани, оставете цитрусовите плодове настрани. Лимоновият сок повишава чувствителността към ултравиолетовата радиация, която е изпълнена с появата на възпаление на кожата – фитофтодерметит.