Как наистина се чувстват жените през 2018, когато останат без дрехи

Едно проучване на womenshealthmag.com, които са се допитали до хиляди жени.

Тялото ни е само една част от това, което ни изгражда. И въпреки че хората най-накрая започват да приемат целулита, стриите и други “недостатъци”, които ни правят уникални, повечето жени все още имат доста сложна връзка с това, как изглеждат.

Като част от проблема “Голи истини” на Женската здравна организация, WH изследва повече от 4 400 американски жени, за всичко, свързано с имиджа на тялото, от това как жените усещат голите си тела до къде и когато се чувстват най-уверени.

И отговорите им наистина бяха изненадващи:

Много жени оценят красотата си

През последните години е имало голям тласък за промяна на понятието за красота от тясна, едноизмерна гледна точка до нещо по-всеобхватно – и изглежда, че това работи. Повече от 66% от анкетираните казват, че смятат, че са красиви. (Надяваме се, че един ден можем да получим 100%.)

64 процента от хората съобщават, че се чувстват най-уверени веднага след тренировка.

… но някои жени все още не са доволни от телата си

На въпроса дали има част от телата им, които искат да подобрят, 57% от читателите заявяват, че искат да подобрят начина, по който изглеждат задника, краката, ръцете и стомаха. Само около 1% казват, че не искат да подобрят начина, по който изглежда тялото им.

Един солиден процент хора обичат да се разхождат голи у дома.

За някой от хората разхождането в къщи без дрехи, е безумие. За другите това просто се случва. Читателите бяха доста разделени по този въпрос: 48% от тях казаха, че ходят голи в къщата, а 52% казват, че не го правят.

Повечето жени искат да отслабнат

Около 84% от респондентите заявиха, че искат да отслабнат, а само 16% заявяват, че са доволни от килограмите си. Повечето хора, които са казали, че не са с идеалното си тегло, са заявили, че искат да отслабнат с 3-5 килограма.

Добрата новина: 44% от жените казват, че са по-уверени в телата си в сравнение с миналата година.

За 49% от хората “изглеждате добре” е идеалният комплимент.

Резултът от анкета показва, че жените са направили голям, наистина невероятен напредък, относно усещането за себе си.