Домашна “вълшебна отвара” за спокоен сън

Ако се събуждате посреднощ, не сте сами. Според едно проучване около 42% от хората в САЩ се събуждат с вас.

Прекалено стресовия ни начин на живот е една от основните причини за нашите неспокойни нощи. Кортизола, хормонът на стреса е един от ключовите играчи, отговорен за това усещане на енергията, която получавате, когато се чувствате стресирани или застрашени. За съжаление, хроничният стрес може да доведе до прекомерни нива на кортизол и това може да наруши здравословния сън.

За щастие има прости и ефективни техники за релаксация, които могат да бъдат наистина полезни при борба с безсънието. Нашият любим е домашно лекарство, което ще успокои вашите хормони и ще ви помогне да заспите за миг.

Това лекарство се състои от две основни съставки, които могат да се открият във всяко домакинство: сол и захар.

Много от вас не знаят, но тези прости съставки са от решаващо значение за поддържането на нашето здраве. Те могат да регулират стресовите хормони и да осигурят необходимата енергия за тялото. Глюкозата осигурява гориво за митохондриите, докато натрият балансира междуклетъчните течности, което води до правилно дишане и генериране на енергия.

Освен това, захарта сигнализира метаболизма, за да спре освобождаването на стресовите хормони, докато солта поддържа хомеостатично състояние, контролирайки нивата на адреналина. И двете предотвратяват “хиперактивното” състояние на метаболизма.

Така че, за да подготвите тази чудотворна “вълшебна отвара против безсъние”, ще ви трябва:

  • 2 супени лъжици розова Хималайска сол
  • 2 супени лъжици органична кафява захар
  • 5 супени лъжици мед

Метод на приготвяне:

Смесете всички съставки заедно, докато стане хумогенна смеа. Това е.

Употреба:

Поставете една супена лъжица от тази смес под езика, преди да си легнете. Ако непрекъснато се събуждате през нощта, пазете сместа до леглото си, така че да не се разхождате в къщата, търсейки я. Това е всичко, от което ще се нуждаете за добър сън.