Как езика на тялото може да ви каже, че сте избрали грешен партньор

Езикът на тялото е често срещан начин да изразявате чувствата си без думи.

Във връзка между двама души този език е много важен, тъй като влияе върху техните отношения повече от думи и фрази. Експертът по езиците, Яна Герман, казва: “За мъжете наистина е сложно да изразяват мнението си. По този начин, езикът на тялото може да допринесе за здрави взаимоотношения или да стане знак, че сте избрали грешен партньор. За съжаление, поради стрес и умора, не обръщаме достатъчно внимание на сигналите, които изпращат нашите собствени тела, въпреки че тези знаци могат да кажат доста.”

Събрахмте някои важни сигнали на тялото, на които трябва да обърнем внимание, ако започнем да се съмняваме в нашите взаимоотношения.

Разстоянието

Някои хора смятат, че разстоянието засилва чувствата. Други твърдят, че разрушава една връзка. Перфектната зона за интимност е между 2 души е 0-18 инча или от 0-45 см. Ако някой от партньорите стане емоционално или физически отдалечен и не иска да държи ръката ви вече, вероятно е време да започнете да мислите за връзката и защо сте заедно.

Непрекъснато разпитване или преувеличаване

Не трябва да чувствате необходимостта да анализирате всяка стъпка или действие на партньора си в здравите взаимоотношения. Ако се съмнявате в партньора си или не му вярвате, трябва да помислите дали имате едно бъдеще заедно или не.

Различно темпо

Това е нещо малко малко, но много важно: ходенето в синхронизация показва вътрешната синхронизация на партньорите. Влюбените хора се опитват да вървят с еднаква скорост несъзнателно. Когато няма хармония, в отношенията може да има проблеми.

Самодоволство

Става въпрос за снизходителната усмивка. Когато човек се усмихне, те показват несъзнателно своето превъзходство. В здрави отношения партньорите са равни. Ето защо, ако забележите, че партньорът ви ви се смее самодоволно, е време да помислите за връзката си.

Затворени пози

Кръстосването на краката показва, че човек не усеща никаква връзка с партньора си. Ако ръцете или краката са кръстосани или държат ръцете си в джобовете си, това може да означава, че вече не се интересуват от партньора си.

Сбръчкване на вежди

Изследванията на професор Джон Готман показват, че презрението е една от основните причини двойките да се разведат. Изкривените вежди са ярък пример за критика и обвинение. Готман казва: “Никой не обича да бъде критикуван. Когато човек забелязва неодобрителен външен вид на партньора си, той се опитват да се защити.” И тези ситуации причиняват още повече проблеми.

Безразличие

Партньорът ви вероятно е безразличен към вас, ако той или тя не гледа в очите ви, вдига телефона, докато разговаряте, прекъсва ви, не иска да ви слуша, прибира се късно в къщи и т.н. един от начините за тяхното манипулиране и потискане. Нежеланието на партньора ви да обърне внимание на вашите мнения и чувства означава, че сте избрали грешния човек.

Покриване на врата с ръка

Всички се опитваме да намерим начини да се успокоим в стресови ситуации. Когато хората се чувстват несигурни или са нервни и тревожни, те покриват или докосват врата си с ръка. Подобен жест може също да показва, че човек крие нещо от партньора си.

Приятелско потупване

Приятелят ви може да ви потупа по гърба, за да ви подкрепи или да ви развесели. Но хората, с които сте интимно ангажирани обикновено предпочитат да дадът прегръдки вместо потупване. Нека си го кажем, вие и вашият партньор  не сте съотборници, вие сте двама души, които се обичат.

Бонус: знаци, показващи, че едно момиче си пада по теб

Ако едно момиче си играе с косата си, докато разговаря с теб, просто се опитва да ти покаже, че те харесва. Понякога флиртува, без дори да го осъзнава. Потърсете знаците, които включват подвижване на пръсти през косата й, завъртане на кичур около пръста й, обръщане на косата назад и т.н.

Понякога може да забележите, че едно момиче нежно прехапва долната си устна, докато разговаря с вас. Или може да направи шоу, с което да си постави червилото пре вас. Въпросът е, че устата на жената е като сексуален “инструмент” и тези малки неща, които тя прави, са за да привлекат вниманието ви към нея.

Илюстрации Natalia Breeva