Как да запазим младостта на кожата на ръцете

Нищо не издава възрастта на една жена като кожата на ръце. През 19 век, модата им позволява да скрият ръцте си под ръкавици, уви, днес ние сме лишени от тази трик. Така че, грижите за ръцете ви трябва да бъдат обмислени и редовни. Разговаряхме с експерта в областта на козметологията Даря Горшкова, лекар-козметолог в клиниката “Доктор Пластик”, и разбрахме какви процедури ще помогнат да съхраним младостта на кожата на ръцете за по- дълго време.

Кожата на ръцете е много тънка и следователно много деликатна. Благодарение на структурата си е изключително склонна към дехидратация, още повече към стареене и загуба на еластичност. Всичко това я прави изключително уязвима и се проявяват чести раздразнения, бръчки, сухота и появата на пигментирани петна. За да се предотврати преждевременното стареене, можем да направим най-простите неща: не забравяйте за ръкавиците, както при настъпването на студено време, така и при домакинската работа; през пролетта и лятото използват слънцезащитни продукти; колкото е възможно по-често нанасяйте овлажняващи или питателни кремове.

Ако тези мерки не са достатъчни и са необходими по-решителни действия, тогава е необходимо да прибегнете до професионални процедури. Основното нещо е да разберете какъв резултат искате да получите. Представяме ви най-ефективните процедури за подмладяване на ръцете в света: мезотерапия, биоревитализация, плазмолифтинг и пластика за контура.

Мезотерапия и биоревитализация

Това са най-популярните методи за предотвратяване на преждевременно стареене на кожата, лечение на дехидратация на тъканите, възстановяване след агресивни козметични процедури. И двата метода са инжектиране на специално подбрани коктейли, със задължителното присъствие на “овлажнител” – хиалуронова киселина. Под неговото влияние водният баланс бързо се възстановява и се създават удобни условия за жизненоважната дейност на клетките. След подобна процедура кожата става по-плътна и стегната.

Плазмолифтинг

Методът се основава на инжектиране на собствената си богата на тромбоцити плазма директно в проблемната област. На практика, това изглежда така: вземете кръв от вена, която след това се разделя на пакетирани червени кръвни клетки и плазма директно в сепаратор центрофуга. Последният се връща в тялото за реставрационни работи. След въвеждането на автоплазмени фибробласти започва синтезирането на колаген, еластин и хиалуронова киселина. В резултат на това се увеличава еластичността, подобряването на цвета на кожата и изглаждането на фините бръчки.

Контурна пластика

Технологията ви позволява да направите това, което преди това изглеждаше напълно невъзможно – да запълнете липсващия обем тъкани. Това отново е инжекция, но този път се използват пълнители на базата на стабилизирана хиалуронова киселина от неживотински произход. Те са добре разпределени под кожата, осигурявайки незабавен подмладяващ ефект. Хиалуроновата киселина запълва бръчките, възстановява тонуса на кожата, кожи вени и сухожилия, създавайки слой между кожата и по-дълбоките структури. С една дума – всичко отново сте на 20 години.

Подмладяване с ELOS

За борба с хиперпигментацията, дерматолозите препоръчват подмладяване на ELOS. Това е хардуерна процедура, която комбинира два вида ефекти върху тъканно-светлинна и радиочестотна енергия. Под тяхното влияние се стимулира производството на колаген и еластин, процесите на възстановяване се ускоряват значително и появата на пигментни петна, съдови дефекти и появата на фини бръчки намаляват.

Фракционална лазерна термолиза

Друга сериозна и ефективна хардуерна техника против стареене на ръцете е фракционната лазерна термолиза. Принципът на нейното действие се основава на лазерно лъчение, под влияние на което се образува т.нар. “Микри щети”, редуващи се с цялостна тъкан. Реакцията на този процес е засиленото производство на новия млад колаген от организма. И като следствие, продължително и стабилно подмладяване, изглаждане на бръчките, повишаване на тонуса и еластичността на кожата.