Как да вземаме душ през зимата и къде грешим?

Ако през студените месеци разчитате единствено на овлажнители и кремове, за да поддържате кожата мека и гладка, тогава определено правите нещо нередно. В крайна сметка, всъщност, овлажнители не добавят влага. Те я държат – но е важно да се уверите, че в дълбоките слоеве на кожата тази влага наистина съществува.

Тук стигаме до критичната точка на овлажняване на кожата – вземане на душ.

Това е душ, а не вана. В края на краищата, колкото и да е приятно да се гмурнем в топъл, ароматен рай през зимата, ваните, за съжаление, ще трябва да бъдат изоставени. Прекалената топлина допринася за дехидратацията на кожата, докато душът работи само в наша полза.

Има обаче някои важни нюанси. Как ще изглежда кожата ви на следващия ден, зависи от вземането на душ. Искате ли тя да бъде мека, гладка и здрава? Придобийте тези 5 прости навика.

Температура

Душът не трябва да е твърде горещ. Идеалната температура на водата е топлина, при която порите се отварят достатъчно, за да могат да се почистват, но без да губят естествената си влага. В допълнение, топлата вода е по-икономична за портфейла от горещата вода.

Времетраене

Времето за душ трябва да бъде възможно най-кратко. Представете си, че сте в общежитие и на вратата има опашка.

Козметика

Опитайте се да изхвърлите сапуна и всички продукти, които го съдържат. Глицерино съдържащи, мощни повърхностноактивни вещества, ароматизирани също са забранени. Тези вещества са лоши, защото могат да дразнят и изсушават кожата.

Студен завършек

Тази стъпка наистина не би ви харесала, но все пак завъртете кранчето на студено. Внезапният поток от освежаваща вода естествено ще затвори порите, като ги предпазва от замърсяване и прекомерно изсушаване. В допълнение, тази мярка подобрява кръвообращението, укрепва имунната система и е 100% начин да се събудите и да се развеселите. Като мотивация, запомнете: това е точно това, което Джеймс Бонд прави сутрин.

Овлажняване

И накрая, обърнете внимание на овлажняване на кожата след душ. Използвайте кремове, а не лосиони, които съдържат алкохол и могат да я изсушат.

Кои помощни средства за кожата предпочитате в студените месеци?