Как да си направим ваза от мидени черупки?!

Ако искате усещането на морския бряг да влезе в дома Ви, създадете тази ваза от мидички.

Ваза от мидички

Необходими материали:

  • Стъклена ваза (може и втора употреба);
  • Варов разтвор;
  • Черупки от миди (ние използваме плоски, но може и подобни със същите размери);
  • Гъба;
  • Шпатула;
  • Лепило (водоразтворимо – примерно PVA лепила или C200, които са по-слаби и служат за залепяне на по-слаби материали). Чрепуки от миди - плаж

Стъпка по стъпка:

1. Уверете се, че вазата е чиста. С помощта на шпатулата, нанесете тънък слой от варов разтвор на горната част на вазата. Прикрепете черупките към варовия разтвор (както е показано на снимката по-горе) и задръжте, докато се закрепят.

2. Продължете да прилагата варовия разтвор и нареждайте черупките, така че те да припокриват леко предния слой (леко да са една върху друга). Ако някоя от черупките не се залепи, то сложете малко варов разтвор от вътрешната й страна.

3. Оставете да изсъхне за 24 часа. След това покрийте с много тънък слой от варовия разтвор. Избършете излишъка с влажна кърпа.

4. Оставете за 2 часа. След това почистете леко повърхността, като използвате отново влажна кърпа, за да се премахне всякакъв варов разтвор. За труднодостъпни места използвайте влажен памучен тампон.

5. Оставете да се втвърди за 24 часа. Направете разтвор, като концентрацията на лепило:вода е 2:1. След това минете с този разтвор, който получихте, вазата, за да може тя да се ‘запечата’. Оставете да изсъхне и след това използвайте според Вашите предпочитания.Миди/ рапани

Надяваме се да сме Ви били полезни ! Посетете отново нашата страница или ни намерете във Facebook.