Как да се преборим с жегата? Трикове, с които да се разхладим през лятото

Тези умни и лесни ходове ще ви помогнат в жегите.

Чай от мента

Сварете чай от прясна мента го оставете в хладилника. Щом е хубаво и студено, защо да не налееш от течността в пулвелизатор и да се напръскате. По-добре от водата, ментата в чая ще придаде на кожата ви нежно, хладно чувство.

Чай от хризантеми

Независимо дали е горещо или студено, чаят от хризантема се сервира за понижаване на телесната температура, според China Daily. Също така се твърди, че успокоява сърбящия обрив.

Дишайте като йога

Следващия път, когато се чувствате прегрявати, направете няколко минути от дишането на йогите, препоръчва Art of Living. Дръжте дъха си и бавно издишайте през носа си. Повторете пет до 10 пъти.

Охладете матрака си

Поставете меки гелови подложки върху матрака, под чаршафите – опитайте под краката, врата или долната част на гърба си за максимален комфорт. Real Simple също така предлага да замразите памучен чорап, напълнен с ориз, след което да го плъзнете под завивките. Оризът ще продължи да охлажда за по-дълго.

Направете си климатик

Замръзнете няколко бутилки с вода и ги поставете пред вентилатор на пода или на бюрото и ще се насладите на много по-хладен бриз с вашия импровизиран климатик. Препоръчваме ви добавянето на сол към водата, за да изолира за по-дълго топлината.

Алое Вере

Знаете, че алое вера естествено успокоява слънчевото изгаряне, а неговите охлаждащи свойства също работят, за да ви помогнат да победите топлината. Има различни рецепти, с които да направите спрей от него, съчетавайки алоето с лешник и ментово масло.

Пикантни храни

Ако вече се изпотявате, защо бихте искали да се потите повече? Професор по хранителни науки в Лондонския университет, предлага този трик: яденето на пикантна храна увеличава циркулацията на кръвта и ви успокоява, така че ще се почувствате по-охладени, докато потта изсъхне. Д-р Оз обяснява, че капсаицинът в лютите чушки насърчава тялото ви да се поти повече без да повишава телесната ви температура.

Точки на натиск

Решението за понижаване на телесната температура е да приложите бутилка с ледено студена вода върху точки като глезените, китките или зад коленете.

Ледено студени чаршафи

Охладете леглото си като сгънете чаршафите и калъфките за възглавници, поставяте ги в пластмасови торбички и ги сложете за няколко часа във фризера. След това оправете леглото точно преди даси легнете.

Вземете студен душ

Когато всичко останало се не помогне, вземете студен душ, за да запазите телесната температура ниска и да изплакнете потта.