Как да се отървете от мазнината по бедрата?

И вие ли сте един от тези много хора, които се опитват безуспешно да се отърват от мазнините по бедрата? Индустрията за красота е пълна с диети, упражнения и други процедури, които обещават освобождаване от омразните сантиметри. Кои наистина работят?

Липосукция

Хирургичното отстраняване на мазнини или липосукция е ефективно лечение за много хора, които искат да подобрят контура на бедрата. Днес се появяват нови опции за липосукция, като микролазер или интелигентна липосукция, които обещават бързи резултати без дългосрочно възстановяване. “Традиционната липосукция все още се счита за златен стандарт”, казва Дактър Даниел Маман, пластичен хирург на 740 Park Plastic Surgery.

Хип хирургия

Повдигането на бедрата или хипнхирургията включва няколко различни процедури, насочени към постигане на максимален резултат. Като правило тя включва изрязване, липосукция и стягане на кожата.

Процедурата е добра за хора, които са претърпели значителна загуба на тегло и имат излишна кожа. В допълнение към високата цена, операцията има редица минуси: болка, подуване, кървене, загуба на чувствителност. Има и чести случаи на получаване на асиметричен резултат, който ще изисква нова намеса.

SculpSure

Днес много местни и чуждестранни клиники предлагат нова процедура, наречена FDA-лазерно-базирано тяло. Как става това? Плоският апликатор изпраща хипертермичния лазер във вътрешната или външната част на бедрата, последвана от охлаждаща обработка. Няколко седмици след процедурата мастните клетки в третираната зона умират. Резултатът се вижда 6 седмици след лечението, но може да отнеме два пъти по-дълго, за да се постигне максимален ефект.

Продължителността на една процедура е 25 минути, обикновено е придружена от неприятни усещания като изтръпване. След няколко дни на третираната зона може да се образува подуване и посиняване.

Класически методи

Всяка хирургична процедура е изпълнена с усложнения и за това ще трябва да платите солено. В допълнение, никой не може да ви гарантира, че след завръщането си от клиника, няма да се върнете към излишното тегло отново. Ето защо, най-добрият начин за слаби бедрата е да отслабнете с подходяща диета, промяна на диетичните навици и спорт.

Бихте ли искали да отслабнете, или сте доволни от тялото си?