Как да поправим счупен нокът?

Едно от най-неприятните неща е да счупиш нокът, особено когато е счупен от дълбоко. Ще ви запознаем с един лесен начин, как да поправяте счупени нокти.

Нуждаете се от:

  • 1 пакетче чай
  • Моментно лепило
  • Пила за нокти
  • Топ лак

Стъпка 1- изрежете пакетчето с чай

Изпразнете съдържанието на пликчето и го нарежете на малки правоъгълни лентички, достатъчно големи да покрият цепната част на нокътя ви.

Изрежете пакетчето чай на малки парченца.

Стъпка 2 – подгответе нокътя

Изпилете леко повърхността на счупения нокът, ако смятате, че е неравна или груба.

Подгответе нокътя, като го изпилите.Стъпка 3- същинската част

Нанесете тънък слой от моментното лепило върху счупената част на нокътя, след което поставете изрязаното парченце от чаеното пакетче върху лепилото. Притиснете леко с пръст, за да сте сигурни че пакетчето е залепнало. След 2-3 минути нанесете още един слой от моментното лепило. Изчакайте 10-15 минути и повторете трети път операцията с лепилото. След като сте сигурни, че лепилото е изсъхнало можете с ножичка да отстраните излишната част от чаеното пакетче, ако има такава.

Залепете нарченцето от чаената торбичка върху счупената част и нанесете няколко слоя моментно лепило.Стъпка 4 – полиране

С помощта на ножица и пила премахнете излишната част от изрязаното пакетче чай и изпилете всички издатини, образували се от лепилото. След това минете нокътя с топ лака.

Отстранете излишната част от чаеното пакетче и лепилото и лаирайте нокътя с топ лак.

Надяваме се да сме ви били полезни. Ако имате друг изпитан метод за справяне със счупен нокът, можете да го споделите с нас в коментарите долу.

Снимки с любезното съдействие на: Beautylish