Как да направите косата си по-дълга и плътна само за 30 дни?

Винаги сме търсили начин да имаме лъскава дълга коса.

В края на краищата, косата е нещо, което може да даде на лицето си необходимия чар. Според науката косата расте между 0,3 до 0,5 мм на ден, 1 до 1,5 см месечно и 12 до 15 см годишно. Косата също се смята за втората най-бързо растяща тъкан в тялото.

Искаме малко да ви облекчим, като обединихме някои изпитани лека за укрепване и растеж на косата. Ще започнете да виждате желаната промяна, след като последвате по-долу описаните средствата за грижа за косата.

Бъдете приятели с ножицата

Когато искате дълга коса, ножиците близо до косата ви са кошмар. Но реалността е точно обратното на това, което мислите. Препоръчва се редовно да се подстригва косата и по-често, ако се опитвате да я пуснете дълга.

С подрязването на косата не само се отървава от увредените, разделени краища, но също така помагате да се поддържа здравето на косата. Няма разделени краища, които означават, че проблема няма да се стигне до корените и вие можете да се насладите на по-здравата, по-плътна версия на вашата косата.

Никога не забравяйте балсама

Има много спорофе за ефекта на балсамите върху косата. Но определено балсама има незабавно благоприятно въздействие върху косата ви. Освен това, той също ни предпазва от увреждането на кърпата, което е щетата, причинена от завиването на нашата мокра коса в кърпа.

Не мислете, че балсам е е наобходим, само за определени типове коса. Той е задължително условие за поддържане на доброто здраве на всички видове коси. Така че прилагайте балсам след всяко измиване и оставете косата да расте!

Помощ от някои магически съставки

Прилагат се и няколко съставки директно върху косата и скалпа. Например, сок от лук и чесън, цариградско грозде, shikakai, ябълков оцет и кокосовото мляко дават храна на косата и подобряват растежа й.

Те не само помагат за растежа, но и спомагат за цялостното здраве на скалпа и косата ви.

Трябва да знаете този трик:

Ако си мислихте, че бирата трябва да се охлади и да се консумира, опитайте се да я загрееете. След сваряването добавете вашия шампоан и измийте косата си. Ще разберете колко полезна е бирата. Можете лесно да миете косата си по този начин два или три пъти седмично.

Шампоанът с бира не само помага да се премахнат всички видове мръсотии от косата, но и действа като отличен балсам.

Ежеседмичното подхранване с масла и маски

Маска за коса или маслото за коса трябва да се прилага всяка седмица. Това е важно, ако искате да увеличите растежа на косата. Това също помага на косата да запази съществените мазнини, което я предпазва по-здравословен начин.

Съставки като мед, лимон, авокадо, зехтин и сок от лук са някои от съставките, които могат да се използват за направата на домашна маска за коса.

Сменете памучната калъфка за възглавница с копринена

Това е лесна промяна, която можете да направите, за да помогнете за растежа на косата. Вместо памучните, преминете към копринени или сатенени калъфки, за които е сигурно, че повишават растежа на косата. Причината за това е, че мекотата на копринената и сатенена тъкан, за разлика от памука, е по-добра за вашата коса.

Коприната или сатенът не предизвикват триене, което прави косата ви по-малко запленена. И така, накъсването на косата също е минимално.

Правилно изсушаване на косата след измиване

Няма значение колко е мека вашата кърпа, тя винаги ще допринесе за увреждане на вашата деликатна влажна коса. Жените често увиват косата си след измиване, което със сигурност не се препоръчва, тъй като може да причини увреждане на влакната на косъма.

Ако мисията ви за увеличаване на дължината на косата ви е приоритетна, опитайте се да стоите настрана от отоплителните инструменти за коса, като сешоари за коса, преси и маши. Всеки вид топлина причинява увреждане на косата ви. Можете да използвате сешоар, след като косата ви е най-малко 60% естествено изсъхнала. Трябва да използвате и спрей за защита на косата, преди да използвате сешоар.

Нека косата ви диша

Нашите натоварени графици и времето, прекарано на открито, ни принуждават да използваме някои неща на косата си. Това прави косата уморена и много по-податлива на увреждане. Първо, ако мисията ви е да имате дълга коса, не я връзвайте твърде стегнато. Това ненужно издърпване може да предизвика накъсване.

Косата също има тенденция да улавя микробни инфекции, които могат да доведат до лошо развитие на косата. Затова е важно да си правите антимикробна терапия от време на време, за да позволите на косата да расте без никакво препятствие. Друго важно нещо, което трябва да имате предвид, е да покриете косата си, когато излизате. Топлината на слънцето може да причини лошо увреждане на косата, точно както при кожата.

Така че, носете шапка или нанесете на косата слънцезащитен спрей.

Храната има значение

Учените са отбелязали, че яденето на определена храна може да увеличи растежа на косата. По-специално се препоръчват хранителни съставки, богати на биотин или витамин Н, които действат като гориво за тялото. Те са склонни да помогнат с метаболизма на мазнините, въглехидратите и аминокиселините и те помагат да се повиши нивото на протеините в организма. Това, на свой ред, помага на косата до голяма степен, тъй като косата се състои от протеини.

Храни, богати на биотин, са мляко, сирене, яйца, всички видове ядки, свинско месо, варен черен дроб, сардини, сьомга, карфиол и авокадо.

Най важното – имайте търпение

Косата не може да порастне за една нощ. Но стресът за нея ще има отрицателен ефект със сигурност. Средно космената нишка расте от 1 см до 1,5 см на месец. Дори и ако изпълнявате всички по-горе неща, тя може да нарасне до 2.5см макс в идеалния случай.

Затова е важно да имате търпение, да следвате плана за растежа на косата и не спирайте да правите терапии за косата. В края на краищата сте мечтали да имате дълги копринени коси и това може да отнеме време.

Здравата, дълга и блестяща коса е мечта на всяка жена и едновременно с това е трудна задача.