Как да използвате парфюма като професионалист, за да направите ефекта по-дълготраен

Купуването на скъп парфюм не гарантира успех.

Точно както добрия костюм, трябва да знаете как да “носите” добрия парфюм, поне това е, което казват професионалните парфюмери. Когато не знаете как да използвате любимия си парфюм, просто го изхабявате, без да постигнете ефекта, който се надявате. Може дори да изплашиш хората с миризмата си.

Екипът на Modernitta разбра основната тайна за използването на парфюми и иска да ги сподели с вас.

Общи правила

1. Различните групи парфюми не трябва да се смесват.

Когато използвате няколко вида козметика (например парфюм, дезодорант и крем за тяло), купувайте продукти, които съвпадат помежду си (за предпочитане от една и съща продуктова линия). Не трябва да има други миризми, които да са в конфликт с вашия парфюм. В идеалния случай вашият дезодорант и крем за тяло не трябва да имат миризма изобщо.

2. Всеки парфюм има свое собствено време

Не забравяйте, че вие няма да сте този, които ще мирише парфюма, а другите хора. Така че, наистина е важно да знаете, че е време да използвате правилния парфюм. Трябва да използвате леки миризми през деня и през по-топлите месеци. И когато стане студено или когато отидете на парти, можете да използвате парфюм с по-силен аромат.

3. Нанасяне върху кожата или върху дрехите?

Това е може би най-важното правило за всички: всеки парфюм трябва да се прилага върху кожата! Не забравяйте за това правило, когато сменяте парфюмите през деня.

Експертите не препоръчват пръскането на парфюм върху дрехите ви. Кожата, памукът, вълната и бельото са много добри при запазването на миризми. Просто помислете за това: вашето кожено палто може да запази миризмата за една година! Жените, които обичат да сменят парфюмите, трябва да помислят за това. Освен това парфюмът може да остави петна върху леките тъкани и да унищожи окончателно вашите дрехи.

4. Не търкайте парфюма

Една от най-популярните грешки, които хората правят, е триенето на парфюма (като триене на китките заедно след прилагането му). Но ако го направите, ще разрушите молекулите на парфюма. За да запазите непокътнатата миризма, тя трябва да се пръска или да се слага с пръсти.

Къде трябва да прилагате парфюма

Районът зад ушите и китките
В тези области кръвоносните съдове са наистина близо до повърхността на кожата, а пулсът и температурата ще помогнат на миризмата да се разпространи.

Важно е да знаете: Не забравяйте, че в тази област има много мастни жлези, така че парфюмите на основата на масло не трябва да се използват там.

Коса
Известно е, че благодарение на структурата косата запазва миризмите си много добре. Въпреки това, трябва да помните някои трикове: парфюмите на основата на алкохол правят косата суха, затова е най-добре да не ги поставяте на самата коса, а вместо това да ги пръскате върху четката, преди да я използвате.

Важно е да знаете: Маслените и твърдите парфюми не са най-добрият избор за коса, защото е трудно да се разпространяват и може да направят косата да изглежда мазна.

Врата
Това вероятно е най-“мощната” област: запазва миризмата по-дълго от други области.

Важно е да знаете: Тази област трябва да се използва само през зимата, защото топлината може да направи миризмата твърде силна.

Сгъвката на лакътя
Парфюмерите вярват, че тази област е по-подходяща за парфюми, отколкото за врата или за китката. Обърнете внимание на факта, че кожата тук е наистина мека, така че съществува риск от алергична реакция към някои от съставките на парфюма.

Хитрини

  • Най-добре е парфюмът да се съхранява на студено място, без достъп до кислород.
  • Не поставяйте парфюм върху бижутата си: може да се окислят, което не само ще разруши бижутата, но и ще промени миризмата.
  • Миризмата най-добре се съхранява на мазна кожа. Така че, преди да използвате парфюм, подгответе кожата с крем или лосион.
  • Силните, наситени цветове, ниската цена и миризмата на алкохол са признаци за нискокачествен парфюм.
  • За да добавите аромат към любимия си шампоан или лосион, най-добре е да поставите няколко капки в бутилката.