Как да изгорите мазнините по време на почивка без да ходите на фитнес

Ваканцията е чудесно време, което не само ни дава възможност да си починем от работа, но и да видим нови неща, да срещнем нови хора и да направим някои страхотни снимки.

Но ваканцията също може да бъде чудесна възможност да се оформите. Прочетете нашите препоръки как да получите страхотно тяло. Всеки ще хареса това: хората, които обичат да бъдат активни, и тези, които обичат да се излежават на плажа.

6. Яжте морски дарове вместо месо

Има дори едно цяло движение – пескачарство, където хората заместват месото с морски дарове. Но ние не казваме, че трябва да спрете напълно да ядете месо.

Само заменете пилешко, говеждо и свинско с морски дарове, докато сте на почивка. И това е лесно да се направи, ако почивката е близо до морето. Някои момичета са успели да загубят много килограми благодарение на тази диета.

5. Разходка

Ходенето е чудесно за здравето, но вие вече го знаете. За да направим ходенето още по-ефективно, следвайте нашите препоръки:

 • Вдигнете главата си, ходете право със спуснати рамене.

 • Стъпвайте на крака си, като започнете от петата.

 • Използвайте ръцете си и ги движете в посоката, противоположна на движението на краката ви.

 • Разходка най-малко 30 минути на ден (ако можете да ходите 45 минути, дори по-добре). Това е наистина лесно, докато се разхождате. Можете да се насладите на природата и да подобрите своето здраве едновременно.

4. Заменете газираните напитките с пресни сокове и кокосово мляко

Това е един от най-вкусните начини да отслабнете, докато сте на почивка. Сменете безалкохолните напитки или алкохола с пресен сок и веднага ще забележите разликата. Ако искате този метод да бъде колкото е възможно по-ефективен, трябва да следвате нашите съвети:

 • Пийте пресен сок с парченца плодове.

 • Пийте чаша сок 20 минути преди хранене. По този начин можете да намалите глада си и тялото ви ще получи необходимите витамини.

 • Опитайте необичайни сокове, приготвени с магданоз, краставици и зеленчуци (просто стойте далеч от кориандър и босилек – те само влошават глада ви). Но не прекалявайте (вашата храносмилателна система се нуждае от време, за да свикне с тези продукти).

 • Експериментирайте с подправки! Да, ако добавите канела или пипер, това не само ще ви помогне да увеличите метаболизма си, но и ще направите “менюто на сока” по-разнообразно.

 • Не пийте сокове в опаковки, заменете ги с местните алтернативи като кокосово мляко и т.н.

3. Използвайте пясъка

Един чудесен начин да загубите повече килограми е да тренирате на пясъка. Можете да играете плажен волейбол и фризби. Забавно е да се играе плажен волейбол, дори ако сте само 2 души. Всичко, от което се нуждаете, е топка. Пясъкът прави движенията по-трудни, но ще се забавлявате толкова много, че дори няма да забележите. Същото важи за бягането и другите упражнения на плажа.

2. Плувайте за повече от 20 минути

Ще започнете да изгаряте допълнителни калории само след 20 минути плуване. Ето няколко съвета как да направите плуването възможно най-ефективно:

 • Потопете най-малко 30 минути. Разстоянието трябва да е от 600 метра до 750 метра. Ако сте начинаещ, можете да започнете с 100 метра. Но не правете никакви почивки.

 • Идеалната температура на водата е от 24 ° С до 28 ° С. И морската вода е най-добрият избор.

 • Сменяйте стила (бътърфлай, свободния стил, бруст, по гърб) и интензивността.

1. Правете упражнения във водата

Водните тренировки са много ефективни и са подходящи за всеки басейн или море. Направете този набор от упражнения всеки път, когато влезете във водата:

 • Застанете прав, водата трябва да е на нивото на врата. Поставете ръцете си изправени и правете движения, които се опитват да докосвете с дланите пръсти си. Направете 3 серии от 10-15 повторения за всеки крак.

 • Бягане на място. Опитайте се да докоснете бедрата си с петите и движете ръцете си, сякаш бягате на земята. Опитайте за 10 минути.

 • Легнете по гръб, пуснете ръце надолу и дръпнете коленете си към гърдите си. Това упражнение е за вашето ABS. Направете 3 серии от 10-12 повторения. Ако ви е твърде трудно, направете упражненията отделно на всеки крак.

 • Преместете ръцете си по тялото си бързо, създавайки вълна. Направете това за 5-10 минути.

 • Завършете тренировката със скокове във водата. Когато скачате, дръжте ръцете си нагоре. 3 серии от 15-20 повторения.

Надяваме се, че тези препоръки ще ви помогнат да загубите допълнителните килограми по време на Вашата почивка. Но може би имате ваши собствени начини за отслабване?