Как да добавиш чорапогащите в гардероба си

Заради неудобството и постоянната необходимост да ги събуваме и обуваме, наистина ни тровиха живота.

Но днес, смело можем да кажем, че те са деликатният детайл от облеклото, който прави визията завършена. Голямото разнообразие от материи, цветове, модели… ни дава възможност да експериментираме и да носим любимите си рокли и поли дори в по-студените дни.

Е, от къде да започнем? Тук няма да говорим за чорапогащи с с рисунки и ексцентрични орнаменти. Мислим, че те рядко изглеждат красиви и то единствено на слаби, перфектно оформени крака, но ще обхванем всички останали групи, до които прибягваме в един или друг момент от живота си.

Забранени:

• Черни полупрозрачни чорапогащи + блясък.

Допустим вариант са черни тъмни чорапогащи + светлосин костюм или рокля.

• Непрозрачен чорапогащник с плътен цвят, който носиш с ултра светли дрехи (особено бели!)

• Чорапогащник с ултра блясък, който имитира тен. Наистина ли има жени, които мислят, че могат да симулират тен с чорапогащи? Това е още по-комично, когато роклята е без ръкави и разликата е очевидна.

• Избягвай също така моделите с ограничители, когато има опасност да се покажат в някакъв момент при движение.

Чорапогащи за празничен повод

Не забравяй, че черните полупрозрачни чорапогащи под коктейлна рокля са абсолютно приемливи. Основните индикатори са в роклята, които ще ти подскажат дали трябва да заложиш на тях. Колкото по тънка е материята, толкова по малко Ден трябва да избереш. Ако моделът е с ръкави от плътна материя, тогава избери и по-плътни чорапогащи.

Ако роклята е с дължината до коленете, с деколте и без ръкави, плътните черни чорапогащи ще „натежат“ на цялостната визия., така че просто ги пропусни. В този случай те трябва да са семпли, матови, безшевени, плътно прилягащи по крака с перфектен нюанс за твоята кожа.

Цветни чорапогащи

Отделно, нека да поговорим за това как да носиш цветни чорапогащи. Като за начало, ако в офиса има стриктен дрескод, експериментирай с тях само в свободното си време.

Кое е по-важно за теб? Да бъдеш модерна или да се харесваш на мъжете? Напомняме, че мнозинството от мъжете оценяват класиката и трудно биха оценили творческия ти подход при избора на чорапогащи. Със сигурност половинката ти би предпочела да отидеш на среща с черен или телесен вариант, отколкото с такъв в леопардов принт.

Какво трябва да запомниш, докато гледаш отражението си пред огледалото и избираш правилните чорапогащи за тоалета си? По-ярките модели стоят добре на минималистичен стил, спокойна и обрана визия, в която могат да изпъкнат. Важното е площта, която се вижда от тях, да не е прекалено голяма.

Внимавай с плътните цветни модели в случай, че нямаш слаби и прави крака, защото те акцентират точно върху тях и всеки недостатък е още по-забележим.

За фигуралните важи същото, като добавяме, че трябва да ги обуваш прецизно, за да няма изкривяване.

Още няколко варианта, които не бихме препоръчали: чорапогащи в неочаквани цветове, които не кореспондират по никакъв начин с останалата част от стайлинга, комбинацията от чорапогащи и пуловер (не е необходимо от такива провокации), както и модели с хоризонтални принтове, които скъсяват краката ти. етно, могат да опънат краката ви и да бъдат нарязани на парчета.

И тук има няколко трика, които ще ти позволят да носиш чорапогащите с пълна увереност:

Цветът на чорапогащите може да е същият като този на някаква част от облеклото ти.

Може да заложиш на цялостна визия в пастелни нюанси, включително чорапогащите.

Избери монохромен сет с различни текстури: набор от дрехи и обувки в един цвят (доста смелост и брилянтно решение, но ако си готови да внимание, защо не?)

Използвай правилните цветови комбинации при избора на чорапогащи, например, за предпочитане са аналогови цветове: жълто, кафяво и зелено.

Чорапогащи с оформящ и стягащ ефект са в състояние да създадат визуални чудеса, само още веднъж ти напомняме да се разгледаш внимателно пред огледалото, как се отразяват върху формата на тялото ти.

Източник: cosmopolitan.bg