Изненадващи помощници при почистването вкъщи

Добрата новина: шансовете да притежавате почти всеки елемент от този списък с изненадващи домакински съставки, които може да не осъзнаете, че всъщност можете да използвате за почистване, са изключително високи.

Всъщност може да не се наложи да ходите до магазина за почистващи продукти. Просто разгледайте нашия списък с обикновени битови предмети, които направо ще ви шокират в справянето с многобройните задачи.

Вода за уста

Докато водата за уста е по-често използвана за освежаване на дъха и за унищожаване на бактерии и микроби в устата ни, тя изненадващо има впечатляваща история на дезинфекция, която надхвърля оралната хигиена. Всъщност Listerine първоначално е създадена и използвана през деветнадесети век като хирургически антисептик (и почистващ препарат за подове).

Нашият видео урок ще ви покаже как да използвате антибактериалните свойства и минералната свежест на водата за уста за ефективно почистване на всички видове проблемни зони, като пералнята, тоалетната, мивката, канализацията и дори как да удължите живота на свежите цветя.

Паста за зъби

Пастата за зъби е почистващо средство, което работи, за да изглажда всичко – от клавишите за пиано до хром. Всеки учител може да ви каже, че с течение на времето ще се натрупват остатъци от маркера на бялата дъска. Изненадващо, пастата за зъби работи за почистване на мръсната бяла дъска, без да използва никакви  химикали.

Крем за бръснене

Кремът за бръснене е най-добрият начин за премахване на петна на маслена основа от тъкани и дори ще премахне петната от деликатни материали като велур. Никога няма да трябва харчите един тон пари за препарати, за да премахнете петната от килима, след като вече знаете този трик.

Лимони

Не само, че лимоновият сок работи като универсално средство за премахване на петна от дрехи, чаши, фуги и дори пластмаси, но също така действа като избелващ агент. И това не е всичко: лимоните също ще премахнат мазнините и мръсотията от кухнята и банята. О, а когато ги смесите със сол, този многофункционален плод създава ефективна почистваща паста, идеална за медни саксии и тигани. Нашият видео урок ще ви покаже как да почиствате микровълновата си с помощта на лимони.

Зехтин

Зехтинът просто не може да бъде настигнат, когато става дума за естествено кондициониране и почистване и действа върху всичко, от премахване на дъвка от косата до полиране на дървени мебели.

Кока кола

Няма нужда да купувате скъпи почистващи препарати. Всички видове сода или кола могат да се изсипят директно в тоалетната, за да се отървете от мръсотията. Слабата киселинност, присъстваща в колата, всъщност може да ви спести много време (и пари).

Сол

Сол и лимон са всичко, от което се нуждаете, за да направите медта блестяща като нова. Солта създава чудесен естествен почистващ агент, заради способността й да ограничи появата на мухъл, бактерии и дрожди, плюс това е перфектна за нежна абразия.

Бебешка пудра

Бебешкият прах може да е най-големият шок в този списък. Предполагали ли сте, че тя може да ви помогне за обем на миглите, докато действате и като сух шампоан за вашия домашен любимец !? О, и тя също може да бъде една от най-добрите ви защити срещу страховитите петна от масло върху плат: просто поръсете достатъчно бебешка пудра, за да покриете петното и ще усвои мазнината до един час.

Захар

Знаете ли, че захарта има достатъчно почистваща сила, за да елиминира дори най-упоритите петна от трева? Почистващата сила на захарта идва от ензимите, които помагат да се разгради хлорофилът, който причинява зелените петна по дрехите ви. Започнете с 1/2 чаша бяла захар и добавете достатъчно топла вода, за да направите паста, след което я използвайте, за да покриете петната. Оставете така около 30 минути и изперете дрехата, както обикновено.