Хюга-секс: 8 идеи за зимна любов

Датската философия за комфорт докосна не само интериора и готвенето. Топли чорапи и чаша горещ шоколад ще направят секса още по-приятен през зимата.

Обуйте топли чорапи

За хубав оргазъм, краката трябва да бъдат топли: вземете меки плетени чорапи до коляното или глезена. Основното нещо е да се погрижите за удобството на краката си. Може да ти звучи смешно, но фактът, че жените в чорапите достигат до оргазъм по-лесно, е научно доказан. Изследване на холандски учен показва, че хората свързват чорапите с топлина и комфорт. Емоциите, които тази проста част от дрехите предизвиква, успокояват женската амигдала и префронталната кора. Това са области на мозъка, които са отговорни за усещания като безпокойство, страх и чувство за опасност.

Сред изследваните жени само 50% достигали оргазъм, но след като им се представили чифт топли чорапи, тази цифра се увеличила до 80%.

Свещи

Вече е доказано, че свещта има успокояващ и релаксиращ ефект. Това е особено важно през зимата, когато няма толкова естествена светлина. Запалете няколко свещи и ще видите как ще се промени вашата спалня.

Да не говорим, че на светлината на свещите кожата ти ще изглежда кадифена и нежна. Свещите са свързани не само със спокойствието, но и с романтиката. Нищо чудно, че има израз “вечеря на свещи”. В зависимост от настроението, можете да вземете ароматизирани, които ще допълнят любовното настроение.

Пийте горещ чай или греяно вино

Малко алкохол преди секса ще ви отпусне, основното нещо е да не прекалявате. Една чаша вино е достатъчна. Ще се затоплиш не само отвън, а и отвътре.

Между другото, след чашата чай или греяно вино можеш да го изненадаш с най-добрия орален секс в живота му – влажната топлина на устата ти ще го побърка в тази студена зимна вечер.

Намажете се с масло

През зимата кожата се изсушава бързо, така че след душ е желателно да се хидратира с масло или мляко. Но защо да не превърнете този ритуал в сексуална игра? Помоли гаджето си да те намаже с масло по цялото тяло и може би ще има друго продължение след това.

Вземете много дебело одеяло

На всички нас не ни достига топлина в това студено време. Едно дебело одеяло ще ви помогне да се сгреете, а под него може да направите и нещо друго… Вече написахме колко важно е да сте топли по време на секс, и ако не искате да сложите чорапи на краката си, опитайте се просто да стигнете под одеялото.

Спомнете си поза “лъжички”

Много “прегръщаща” и нежна поза, която освен това дава пространство за маневри. Можеш да контролираш дълбочината на проникване и интензивността на движенията му. Във всеки случай, “лъжичките” е по-скоро спокойна поза, дава на партньорите чувство за сигурност и комфорт.

Направете си секс следобед

Факт е, че през зимата и есента нивото на тестостерон намалява, но слънчевата светлина ще помогне да се покачи либидото.

Оставете само усещанията

Завържете си един на друг лента на очите, позволявайки само на ръцете да действат: изучавайте телата си, пробвайте нови неща, прошепвайте си нежни думи. Масажирайте се. Може би е време да разнообразите сексуалните си игри, нали?

Източник: cosmopolitan.bg