Грижа за косата през лятото

Продуктите за коса са един вид инвестиция, но тя може да бъде доста несигурна, когато купувате определен продукт за първи път. Много жени често купуват цяла серия от дадена марка, с надеждата да намерят правилната формула за косата си. Понякога обаче забравяме, че косата ни е толкова чувствителна, колкото кожата. Също като кожата, косата ни може да стане мазна, суха или пък да се повреди от топлината. Полагането на грижи е задължително, както през лятото, така и през останалата част от годината.

Косата и слънцето

UV лъчите са враг на косата, както и на кожата Ви. Прекаленото излагане на слънце, може да изсуши косата ви, да изтъни косъма и същото така цветът й да избледнее. За да се предпазите от тези неприятни ситуации потърсете слънцезащитен спрей за коса.
Освен на слънцезащтитните продукти, можете да се доверите и на един стар приятел на дамите – екзотична слънчева капела.

Слънцезащитен спрей и капела за лятна грижа за косатаПопитайте фризьора си за подходящ шампоан за косаИнвестирайте в добър шамоан

В зависимост от типа на косата Ви, потърсете оптимално добър вариант за нея. Най-добрия съвет за подходящ шампоан можете да получите от фризьора си. Със сигурност ще получите професионално мнение за Вашата коса и за това как да я третирате през горещите дни на лятото.
За да запазите естествената влажност на косата е добре да избягване сушенето със сешоар. През лятото оставете косата да изсъхне по естествен начин. Освен че ще й спестите кошмара на сешоара, ще Ви държи хладно поне половин час.

Защита на цвета на косата през лятотоЗащитете цвета си

Ако косата Ви е боядисана, последното нещо, което трябва да правите е да стоите на слънце. Освен това хлорираната вода в басейните също е опасност за наситения и бляскъв цвят на косата Ви. Подхранвайте косата си с подходящи маски и балсам, отново според типа на косата Ви.
Колкото по-малко мокрите косата си, толкова по-дълго ще запазите цвета й. Намерете шампоан запазващ цвета и го комбинирайте с балсам от същата или подобна серия.

Редовно ресане и подстригване на косатаКосата и гребена

Редовното ресане на косата не само ще я предпази от заплитане, но и това ще стимулира притока на кръв към скалпа и корените на косата. Златното правило гласи, че колкото по-дълга е косата, толкова по-голяма четка трябва да използвате.
Освен ресането, не оставяйте на заден план и подстригването на косата. Специалистите препоръчват подстригване на връхчетата на косата на всеки 6 – 8 седмици. Този процедура запазва косата Ви здрава и помага за по-бързия й растеж.

Споделете с нас Вашите трикове за красива и жизнена коса през летния сезон!