Червеното червило – Тайната на женския сексапил

След като откриете своя нюанс на червеното червило, а такъв има за всяка жена.. когато го нанесете и се погледнете в огледалото, ще имате впечатлението, че слънцето се появява зад облаците!

 

Привличане на вниманието..

Декоративната козметика се използва малко или много за заличаването на определени недостатъци, докато целта на яркочервеното червило е точно обратната – да привлича вниманието! Устните са една на най-атрактивните части от образа на жената, особено ако носи такъв цвят червило. Учените са доказали, че само след 10 секунди след запознанство с дама, мъжът прекарва половината от времето с нея, гледайки устните й.

Вечната класика..

Не всички жени носят червено червило, но със сигурност няма дама, която да не го харесва. Вероятно няма жена, която да не го е нанасяла на устните си, било то в парфюмерия или у дома. Този цвят е вечната класика и никога не е излизало от мода, нито е слизало от модния подиум, дори и от страниците на списанията. Във всички случаи доста голяма част от женския пол го предпочитат за всяка по-сериозна среща във вечерните часове или за коктейл.

Сексапил и женственост..

Червеното червило подчертава женствеността! От една страна, дамите, които използват този нюанс, са романтични и настроени за флирт. От друга страна, това е знак за блясък, който характеризира силните и успешни жени. Червеното червило разкрива съблазнителната женска сила, опасността, сексапила, провокативността.
Дамите, които искат за миг да повишат самочувствието си, често постигат това, само като нанесат този съвършен цвят. Той повишава женското его, желанието за предизвикателство, елегантност, привличане на вниманието.

Мъжките погледи..

Плътните устни се смятат за най-сексапилния атрибут на външния вид на жената. Представляват най-чувствения аспект от женската привлекателност. Те играят решаваща роля, когато става въпрос за сексуално привличане между двата пола. Плътните червени устни грабват вниманието на мъжете и са обект на заглеждане, а използването на червило осигурява значително повишаване на интереса от страна на представителите на силния пол, дори когато става въпрос за тънки устни.modernittabg blog

На кого подхожда..

Всичко зависи от това, какво впечатление искате да оставите – от театрален вид до свежо и свенливо изражение.
Червеното червило подхожда на всички типове дами, само трябва да се открие правилния нюанс.

  • Според цвета на косата Ви:

–  На блондинките отива яркочервената гама или червеното, което е с малко студени, сини тонове, т.е. дълбоко червено или бордо.
–  На брюнетките, наред с класическите червени, подхождат и кораловите, розови нюанси.
–  На червенокосите могат да избират между двата варианта. Всичко зависи от стила и индивидуалността на жената.

  • Според тона на кожата Ви:

Ако не сте сигурни каква е тоналността на кожата Ви, то ще Ви предложа някои насоки, с които да започнете. На естествена светлина, погледнете от вътрешната страна на китката си.
–  Ако забелязвате синкав или розов оттенък, то имате студен тон на кожата. Подходящ за Вас е червен нюанс със синкав оттенък.
–  Ако забелязвате зеленикав, жълт или златист оттенък, то имате топъл тон на кожата. Подходящ за Вас е оранжево-червеният нюанс.
–  Ако наистина не успеете да определите тона на кожата си или представлява комбинация от предните два, то Вие имате неутрален тон на кожата. За Вас са подходящи всички тъмни цветове на червеното.11

Открийте Вашето червило..

  • Матово червило:  Без блясък, но с интензивни пигменти. Тази формула може да изсуши устните Ви, затова преди да нанесете червилото, ги хидратирайте с балсам за устни.
  • Блестящо червило:  Тази блестяща формула ще направи устните Ви по-плътни и сексапилни. Не прекалявайте с нанасянето.
  • Гланц за устни:  Това е най-предпочитаният вариант сред жените, тъй като получавате нито прекалено матов, нито прекалено блестящ завършек. С други думи най-доброто от предните две предложения.
  • Леден ефект:  Този вариант придава цвят на устните Ви с много лек бляскав отблясък.
  • Полу-прозрачно червило:  Както подсказва и името, получавате оттенък на желания цвят. Подходящо е за дами, които залагат на по-естествено излъчване.modernittabg blog

5 стъпки за перфектно нанасяне:

bestworst-lip-xlСтъпка 1: Подготовка

Червено червило винаги привлича вниманието, поради което хидратацията е от съществено значение. Уверете се, че устните Ви са безупречни и че са в идеален вид. Ако е необходимо 10-ина минути преди да започнете, ги хидратирайте с балсам за устни.

Стъпка 2: Фиксация

Нанесете хидратиращ коректор или малко количество фон дьо тен върху устните си. Оставете устните си да изсъхнат за няколко минути и фиксирайте с пудра. По този начин цветът Ви ще се задържи за по-дълго време.

Стъпка 3: Молив за устни

Изберете молив за устни в цвят, близък до избраното от Вас червило. Внимателно и бавно нанесете малки точици по линията на Вашите устните и след това ги свържете (очертайте устните си). След това запълнете вътрешната част на устните с тънкия връх на молива. По този начин червилото Ви също ще остане непокътнато за по-дълго време.

3Стъпка 4: Червено червило

Нанесете червилото и след това попийте леко със салфетка. Нанесете още веднъж за по-равномерен резултат.

Стъпка 5: Завършек

Около линията на устните си ВНИМАТЕЛНО нанесете малко пудра с помощта на малка четчица, като по този начин ще избегнете размазването.

Съвети:
– В момента е актуално яркочервеното червило с минимален грим.
– За да откриете правилния нюанс, се ориентирайте по това, дали косата Ви ще заблести и очите Ви ще засияят.
– Погрешният нюанс ще ги неутрализира и ще ги направи напълно безизразни.
– Не забравяйте, че тайната за перфектен резултат се крие в поддържаните бели зъби.