Едно интервю на Валентин Кулагин

Скандалният гримьор Валентин Кулагин, който предизвика с езика си бурни страсти в Къщата на тазгодишния VIP Brother, е вече навън – в живия живот.

За почуда на неговите критици, той разказва пред Life.Dir.bg, че е посрещан позитивно от много хора. Как Кулагин си обяснява този пълен дисонанс между отношението към него вътре в Къщата и извън нея?

– Здравей, Вальо. Какво вътре в Къщата те изнерви дотолкова, че изгуби мярката на добрия тон?

– След като съквартирантите ми видяха, че не могат да ме сломят психически – осъзнаха, че аз съм железен и не могат да ме провокират по никакъв начин, започнаха да ме атакуват и да ме тормозят на физическо ниво. Не ми даваха да спя, обръщаха ми дюшека. В най-сладкия ми сън ме будеха, поливаха ме с вода. Знаете, че старите хора имат една приказка, че когато човек спи, и змия не го закача, а те използваха точно тези моменти, когато човек е беззащитен – по време на сън. Обединяваха се и бяха силни само докато спя. Лице в лице с мен не можеха да се изправят. Буквално бягаха, когато ги доближавах. Игнорираха ме – ако им говорех, мълчаха, но не можеха да се изправят директно срещу мен. Затова, за да ме тормозят, прибягваха буквално до хитлеровски методи, и за да ме изтощят, ме лишаваха от сън и от храна. Хвърляха ми храната. Но и това не можеше да ме сломи. Чак като започна да ме боли пръстът, вече болката надделя над търпението ми. Станах вечерта и бях бесен. Ако цялата тази физическа агресия не се стоварваше върху мен ежедневно, можех да остана до края и да изляза като победител.

– Кой беше най-агресивен към теб?

– Петко беше организаторът на тия атаки, а Наско беше най-озлобен. Той по принцип е такъв – изнервен и озлобен от безпаричие, от това че живее с майка си и баща си в провинцията, от съсипаната си кариера на рапър и продуцент, от това че го изгониха и двете жени, които му проправяха път в музикалните среди. Без средства той не може да остане в София, трябва да се върне при родителите си във Варна. Това много го потиска. Той постоянно говореше за това! Да, учи медицина. Не знам колко е вярно, но ми казаха, че са го хванали да преписва на последния му изпит и са го унижили пред много хора.

– Би ли се върнал отново в Къщата, ако ти предложат?

– Моят ангажимент към шоуто приключи и съм безкрайно доволен от резултатите. Възстановявам се физически, за да вляза в ритъма на обичайния си живот. Имам работни ангажименти, които съм поел. Предстои ми и пътуване до Дубай, където работя по това време на годината. Сега там започва сезонът на булките и в салона, в който работя, ме очакват.

– Как се чувстваш след излизането си от шоуто?

– Чувствам се като герой, защото усещам любовта на хората. Всички ме поздравяват за това, че съм бил истински. Получавам постоянно позитивни отзиви, а в социалните мрежи пишат, че аз съм истинският победител. Затова че съм бил искрен, на сто процента себе си; че съм казвал истината лице в лице, а не като интригант; че за много от хората се оказвам прав в оценките си; че съм направил забавно шоуто и че без мен то не е същото. Единствените негативни мнения за мен засягат моята сексуалност – обидите са от такъв характер, а не относно поведението ми в шоуто. Там аз си свърших моята работа перфектно – свалих маските на много хора. Единствено не ми стигна времето за Лора Караджова и Стефан.

– А какви са техните маски според теб?

– Лора Караджова е подучена от баща си да се държи обрано, да не говори много. А и тя самата си знае, че е с ограничен интелектуален капацитет и че трябва да запази славата и честта на баща си – той е звезда с име в българската музика. Лора засега е просто “дъщерята на Данчо Караджов”. Тя самата няма хитове. Дразнеше се, че я сравнявах с Гери-Никол, защото Гери имала 4-5 песни, казваше Лора. Може и така да е, да няма голям репертоар Гери-Никол, но всяка нейна песен е хит, а на Лора песните не стигат до публиката – записва ги и се изгубват в “небитието”. Стефан пък носи маската на един уравновесен и улегнал мъж, който играе ролята на вип, но изобщо не е такъв. Аз дори го попитах веднъж защо смята, че е вип? Засегнах го, че е под фустата на Гала и че дори не е чехъл, ами пантоф, а той ми отвърна, че бил бизнесмен, че имал цех за производство на мед. Сега ми казват разни хора, че той не произвежда мед, ами изкупува мед по селата и работи на дребно – нещо като бабите на Женския пазар.

Грим на Кулагин

– Би ли правил телевизионно предаване?

– Това, в което съм най-добър, е да правя шоу, и, да – бих се съгласил. Разбира се, не само ако ме поканят, но и ако поканата е финансово подплатена.

– Много хора казват, че са изненадани от езика ти вътре в Къщата.

– Да, така е. Но тези хора в Къщата не са мои приятели! Аз до този момент в реалния живот не се бях сблъсквал с 15 лицемера наведнъж. Това буквално ме уби отвътре и затова “развързах” езика си. Всеки от тези хора е с много силно изразено его, но за жалост – бутафорно. И всеки път, когато ги провокирах, те полудяваха. Все още не знам какво е излъчвано, но имах причините да се държа по този начин с тях. Нито един от тези хора не е това, за което се представя. Дразнеше ме лицемерният им образ и най-вече напъните им да се изкарат вип. И се заех по един, може би драстичен, но единствено подходящ за условията в Къщата начин, системно да “отлепвам” маските им.

– Как приеха забележките към възпитанието ти майка ти и баба ти?

– Близките ми се гордеят с мен. Майка ми е една изключително успяла жена. С втория й съпруг имаха голяма транспортна фирма, която заедно управляваха с размах. Майка ми винаги е правила за мен най-доброто, и аз съм й изключително благодарен. Баба ми е била изключително разстроена от обвиненията по неин адрес за “лошото” ми възпитание, но тя винаги ме е учила да бъда искрен и личност, която е себе си. Майка ми и баба ми са хората, които са ме изгледали и са ми дали най-много – тях най-много обичам. Но, като попитахте за майка ми, сайтът на Елза Парини публикувал снимка на жена, която представил за моя майка и продавачка в американски мол. Тази жена, обаче, е моя приятелка, а не майка ми. Семейна жена с дете, която е мениджър на известна марка козметика в Мичиган. Доколкото разбрах, тя има намерение да съди сайта за клевета.

– А ти ще съдиш ли някого? Спомена, че има хора за съд от Къщата?

– За момента не искам да отговоря на този въпрос. Като си получат призовките, ще разберат.

– А защо избра да дадеш щит на Ричард, за когото вече излезе и песен с рефрена “Ти си жалък”?

– Това е една късно осъзната грешка от моя страна. Изглеждаше ми добро момче, но се оказа лицемер и безхарактерен. Това го разбрах, чак като излязох. Ричард много държи с цената на всичко да остане във формата, дори наивно вярва, че може да го спечели. Но за песента, ако трябва да съм обективен, не харесвам тази идея. Тази песен, освен че е обидна за Ричард, е една много голяма и нерегламентирана реклама на Папи Ханс в национален ефир – използвана е неговата мелодия. Не съчувствам на Ричард, но и не смятам, че на гърба на някого трябва да се прави реклама на друг. Все пак смятам, че Ричи е добро момче, но му трябват малко повече смелост и “топки”.

– Диона каза в интервюто си пред Life, че твоите провокации са в основата на изгонването й от Къщата…

– В основата на нейното изгонване стои самата тя, като поведение. Никой от останалите съквартиранти не може да бъде причина за това. Въпреки моите провокации, всеки един от тях имаше възможност да покаже себе си. Тя е една нервна и нереализирана жена, която постоянно говореше каква голяма звезда е, а аз съм сигурен че повечето българи са се питали коя е?…Диона псуваше, държеше се недостойно за дама, имаше лоша хигиена, не се поддържаше, а в същото време обиждаше мен. Ако бяхме в Америка, можех да я осъдя на хиляди долари. След един рожден ден, на който се засякохме, видях с кого си тръгва и по какъв начин, докато твърдеше, че си има сериозен приятел. Лъжа е също така, че съм искал да я гримирам. Бях нает за грима на изпълнител във видеоклип, а Диона беше едно от шестте момичета от масовката. Срещу работата си получих 400 лева хонорар. Аз съм професионалист и работя само срещу пари – ценя труда си и не се хваля с популярни личности, защото бих гримирал всеки, който ми плати. Освен това считам, че по-добрата клиентела не са известните от шоубизнеса, а тези, които наистина са вип – банкерки, юристки и успели работещи жени.

– Кой според теб ще бъде победителят в този сезон на VIP Brother?

– Според мен това ще бъде или Папи Ханс, или Петко. Много хора си мислят, че победител ще бъде Стефан, защото той е най-обран и владеещ се. За мен обаче е недопустимо той да стигне до финал, защото все пак е кадър на същата телевизия.

– Какво си пожелаваш за в бъдеще?

– Да имам физическото здраве, силата и куража да продължа да бъда себе си и да правя това, което най-много обичам – моята работа.

– Много хора се интересуват какво образование си завършил?

– Моден дизайн, но не се занимавам с това. Смятам, че дарбата ми е да създавам красота, с помощта на гримьорската си четка. Благодарен съм на всички, които ме подкрепиха в това изпитание и ще се опитам да оправдая очакванията им.

Източник: /life.dir.bg