Дамско облекло в мента – тенденцията на пролет/лето 2019

Цветът на мента се превърна в неразделна част от много дизайнерски колекции през сезона пролет-лято 2019. Този магически цвят е символ на нежност, лекота и небрежност. 

В същото време той олицетворява женствеността, свежестта и младостта. За да изглеждат стилни и интересни, модерните момичета могат да добавят няколко неща в този приятен тон към гардероба си за топлия сезон. 

На първо място, разбира се, са роклите. Като правило тъканите им имат бледата светлина на “Тифани”, а дизайнът е много романтичен и изискан. Това са шифонени дълги рокли с монтиран силует и разкроена пола, елегантни летни рокли с чувствена облицовка, коктейлни мини рокли със смели декорации. 

Що се отнася до останалите дрехи, те са оцветени в по-изразителни и тъмни тонове. Може да са шорти, панталони и блейзъри, поли, блузи. Обикновено тези дрехи имат монофоничен цвят. Но полите често се допълват с тематични пролетни принтове. Луксозните поли на класически силуети с изящен цвят на мента с ярки забележителни отпечатъци са в модата. Контрастни флорални и цветни модели, морски модели и т.н. украсяват платовете.

Но елементите на гардероба в деликатния тон на ментата изглеждат невероятно женствени. За да се добави още по-нежност към тях, роклите често се допълват от изискани завършвания – например шалове около врата, пухчета, къдрички или обемисти цветни апликации. Следователно, те могат напълно да претендират, че са елегантни дрехи за пролетта и лятото на 2019 г.