Често срещани сексуални наранявания и как да се справим с тях

Когато любовта наистина боли…

Сексът обикновено е прекрасно нещо … докато, възникнат проблеми. Като онези досадни ситуации, като например да останеш без оргазъм. Но има и по-неприятни неща, когато сексът може да бъде направо опасен.

Сексуалните наранявания се случват по-често, отколкото бихте могли да си помислите, така че трябва да сте наясно с най-често срещаните (и най-вече, за да разберете какво да правите, ако те се случват с вас …).

1. Вагинални наранявания

Знаеш, че се е случило, когато кървиш долу след секс или просто когато наистина усетиш болка.

Причината за разкъсване е, че сте твърде сухи там, което означава, че решението е много просто: уверете се, че сте достатъчно влажни, преди го направите. “Това може да означава забавяне по време на секс или просто използване на любрикант”, казва д-р Деби Хербеник, научен сътрудник в университета в Индиана и автор на Sex Made Easy.

Ако сте направили всичко това и все още изпитвате редовно болка, посетете гинеколог, който може да предпише определени антибиотици. Ако това е единичен случай, изчакайте. “Повечето вагинални наранявания са малки и лекуват сами”, казва Хербеник. “Но ако разкъсването е по-голямо или продължавате да кървите, обадете се на лекар.”

2. Претъркване от килима

Авантюристични сте и не правите секс само на леглото. Сериозно, аплодисменти! Въпреки това, смяната на мястото, където правите секс, може да причини болезнени претърквания от килими, дължащи се на триене.

Измийте наранената зона с хладка вода и антибактериален сапун, съветва Дженифър Уидър, М.Д., специалист по здравни грижи за жени. Ако кожата всъщност е наранена и има физическо разкъсване, за разлика от просто раздразнено зачервяване – след това почистете с антисептично действие и нанесете антибактериален крем преди да поставите превръзка на мястото.

Разбира се, най-добрият съвет е да предприемете превантивни мерки и да сложите мека постелка, ако правите секс на груба повърхност.

3. Предмети във вагината

Двата най-често срещани “чужди предмети”, които се срещат във вагината са забравени тампони (хей, това се случва) и загубени презервативи. И да, гинеколозите действително се отнася към тях като с “чужди обекти”.

Започнете, като си поемете дълбоко въздух и не се паникьосвайте; това се случва и можете напълно да се справите с това. “Най-добрият начин е да изчакате 10 или 15 минути след като сте правили секс”, казва Хебеник.

Това е времето, през което вагината ви да се върне към нормалния си размер – и е много по-лесно да извадите предмета от там в нормалното й състояние, отколкото когато е завладявана от секса.

Просто се отпуснете и вкарайте два пръста, за да се опитате да го извадите. Ако не успеете да извадите предмета, обадите на Вашия лекар възможно най-скоро.

4. Нараняване на гърба

Някои пози могат да причинят сериозни наранявания на тялото, когато страста се нажежи.

 “Поставете леден пакет върху долната част на гърба, за да облекчите възпалението”, съветват лекарите. “След това, когато възпалението намалее, използвайте подгряваща подложка, за да успокоите мускулите си.” Най-накрая, вземете обезболяващо и починете няколко часа.

5. Храна

Разбира се, че е напълно секси да включите ягоди и сметана влюбовната игра. Освен това, храни като кокосово масло са приличен лубрикант. Но в повечето случаи храната не е секси приятелка.

Д-р Габе Уилсън, спешен лекар в Югоизточна Тексас, разказа една такава ужасяваща история: “Имах пациент жена, чийто партньор си беше “поиграл” с интимните й части след като бе ял пикантна храна. Сексуалният акт оставил леки изгаряния в гениталните й зони. “

Ако се окажете в тази неприятна ситуация, опитайте да неутрализирате изгарянето (обикновено причинено от подправка, наречена капсаицин) със сапун и вода или мастни млечни продукти като пълномаслено мляко или кисело мляко (колкото и странно да звучи това).

В противен случай, просто, съхранявайте храна далеч от вагината. И ако вие или вашият партньор сте хапнали или приготвяли пикантна храни (като лют сос или чушки), вероятно трябва да избягвате устно или ръчното стимулирате.

6. Инфекция на уринарния тракт

Всеки, който някога е получил някои от тях, знае, че това е кофти болка. И за съжаление, можете да се причини от много секс.

Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да се уверите, че сте винаги влажни, независимо дали става дума всъщност за използването на лубрикант или просто се уверете, че партньорът ви не прониква твърде рано или прекалено грубо. Това помага за предотвратяване на нараняванията или раздразненията, което прави уринарните инфекции по-малко вероятни.

И ако забележите чувство на парене, когато пишкате или непрекъснато ви се ходи до тоалетна (признаци на инфекция), отидете на лекар, за да потвърди диагнозата. Ще ви дадът рецепта за антибиотици, за да се справите с проблема.

7. Гъбична инфекция

Гъбичните инфекции се срещат по често при жените, които са сексуално активни. Повечето жени, които получават инфекции от дрожди от секса, ги получават или от орален секс, или от сексуален контакт с човек, който има някаква инфекция.

“Започнете, като се уверите, че пенисът му е чист, когато той влиза в теб”, казва Хебеник. Ако това означава да го накараш да отиде в банята след любовната игра, тогава така да бъде.

И ако подозирате, че имате инфекция с дрожди, се обадете на Вашия лекар (никога не е добра идея да се диагностицирате самостоятелно). Той вероятно ще ви дадат предписание за анти-гъбични медикаменти, които да се приемат интравагинално или перорално.

Ако получавате гъбична инфекция повече от четири пъти годишно, може просто да сте по-склонни да ги получавате като цяло – затова говорете с вашия гинеколог за това и може да откриете най-добрия начин за действие.