Червеният цвят – Как да го носим и да изглеждаме невероятно?

Червеният нюанс може би е един от най-красивите и интересни цветове. Както жените, така и мъжете обичат червено, но когато става въпрос за ‘носене’ на такъв тип дрехи, то за тях става малко плашещо, тъй като не на всеки му приляга идеално такъв цвят. Всеки път, когато носите червено, трябва да се уверите че изглеждате перфектно с него и със сигурност ще станете център на вниманието. Просто няма начин да останете назабелязани! Трябва да внимавате, ако имате дори незначителна проблемна кожа, тъй като червеният цвят ще акцентира точно върху нея. Освен това, трябва да изберете и подходящ тон, тъй като погрешният ще Ви направи да изглеждате зле.

Червеният цвят определено не е лесен за носене, но ако го подберете правилно, то ще се почувствате зашеметяващо!червен цвят

Как да носим червено и да изглеждаме страхотно?

Първото нещо, за което ще говорим, е как да изберем най-подходящия тон на червеното, което да съответства на нашия тип кожа, коса, очи. Ето и няколко съвета:

– Жените със светло руса коса и сини, сиви или зелени очи трябва да се придържат към по-бледи тонове на червеното със синкав оттенък. Всякакви оранжеви нюанси трябва да се избягват.
Русите дами/ или тези с бял цвят на косата ще иглеждат най-добре в лилаво-червени тонове и тези със сини оттенъци. Оранжевите също не им подхождат.
– Дамите с тъмноруса или кестенява коса и нежни меки очи ще изглеждат зашеметяващо, носейки меките и заглушени червени тонове.
Червенокосите жени трябва да изберат червено-оранжевите тонове и трябва да избягват тези със син оттенък.
– Жени с тъмнокафява или черна коса, тъмни очи или тъмна кожа ще изглеждат страхотно, носещи тъмни и силни червени нюанси. Оранжевият цвят също няма да ви отива.
– Жени с тъмнокафява или черна коса и сини, зелени или сиви очи могат да носят много ярко червено и ще изглеждат страхотно.

Рокли в червен цвят

Източник: ivon.bg

Как да съчетаваме червеният цвят?

Червено и бяло, както червено и черно са невероятни комбинации и ще изглеждате невероятно, но определено няма да изненадате никого, тъй като тези варианти са най-често срещани. Въпреки това, можете да съчетаете и трите цвята и да изглеждате модерни.
– За да създадете интересен външен вид, експериментирайте с различни червени тонове. Опитайте да комбинирате доматено червено, бледо червено с виолетов оттенък, коралов цвят и др.
– Опитайте смели комбинации като червено и синьо, червено и бежово, експериментирайте със зелени тонове.
– Червените щампи също изглеждат прекрасно. Освен това, те не са толкова агресивни и привличащи вниманието. Изберете пола с червена щампа, червена блуза на бели точки и много други варианти.
– Ако не сте готови за дръзко червено облекло, добавете червен аксесоар като акцент. Достатъчно ще бъде яркия шал, червени обувки или поне част от тях да бъдат в този нюанс. Опитайте и с ярко червено червило, което ще озари външния Ви вид, но само ако Ви отива!Жена с червено червило

Къде да нося червен цвят?

Червеният цвят е много красив, но не можете да го носите навсякъде. Той е идеален за среща (но не и първата все пак!), разходка с приятели, специален повод, но бъдете внимателни, когато го носите на работното си място. Ако искате да сте по-закачливи в офиса, то може да използвате червен шал като аксесоар. В червена тясна пола или сако ще изглеждате също фантастично, но се уверете, че са в по-тъмен тон, а всичко останало е в по-бледа гама.

Както споменахме в началото на статията, червено е сложен цвят, но дава определено чувство на свобода, увереност и сексапил. Нито един друг цвят не може да го постигне! Затова, ако сте склонни да експериментирате, пожелавам Ви успех!