9 знака, че косата ви крещи за подстригване

Редовното подстригване не само поддържа косата здрава, но и ви дават нова, свежа визия.

Ние сме съгласни с Коко Шанел, когато тя каза: “Жена, която подстригва косата си, ще се промени живота си.” Подстрижката не само подобрява вида ви, но и може значително да увеличи самочувствието ви.

Ето знаците, които показват кога е време да отрежете част от косата.

1. Краищата изсъхват по-бързо от останалата част от косата ви

Когато започнете да забелязвате, че вашите връхчета изсъхват по-бързо от останалата част от косата ви, незабавно си запазете час при фризьора. Това означава, че повредените крайща не могат да задържат влагата, като по този начин бързо изсъхват.

2. Вързаната опашка и коковете стават най-добрия ти приятел

Ако конската опашка и кока са част от ежедневния ви стил, това просто означава, че сте изчерпани от към прически или по-лошо, че се опитвате да скриете щетите. Позволете на косата ви да диша, да й придадете нов стил или поне да получите подстригване.

3. Наистина ви харесва късата коса

Ако имате къса коса, ключът за поддържане на свежестта ви е да я подстригвате често. Според експертите по косата идеалният времеви интервал е “на всеки 4 до 6 седмици” за подстригване, за да поддържате външния си вид. Ако не обичате да посещавате салони често, помислете сериозно, преди да намалите косата си.

4. Всеки ден е “лош ден” за косата

Всички ние имаме лоши дни за коса и е трудно да се справим с тях. Какво ще стане, ако тези лоши дни надминат добрите? Може да е кошмар, но можете да се отървете от това, като просто се подстрижете.

5. Сплескана коса

View this post on Instagram

Thank you so much @influenster for sending me the @sebastianpro_official hair care box for free so I could review them! • I have the flattest, finest, thinnest hair of anyone I know, it legit never has volume. • The Shaper id Texturizing Spray has helped sooo much! • Just a few small sprays of this product and my hair has so much more lift and volume to it, not to mention it smells amazing! • Here’s to the weekend! • #themakeupyogi #sebastianprofessional #sebastianpro #haircare #texturespray #bobhaircut #blonde #blondehair #blondebob #shorthair #finehair #thinhair #flathair #influenster #influencer #freeproducts #productreview #herestotheweekend #happyfriday #friyay

A post shared by COURTNEY CREEDIKULUS 💁🏼‍♀️ (@the_makeup_yogi) on

Никой не харесва сплесканата коса – всички жадуват за подскачащи, обемни и здравословни кичури! Ако косата ви е изгубила напълно силата си, следва подстрижка.

6. Няма никаква форма

Кога за последен път косата ви беше пълна с живот? Не помните ли? Ако вашите кичури се сплескват и естествените къдрици губят стегнатостта си, това е знак да посетите салон веднага, за да получите подстрижка. Заслужава си да я подстригвате на всеки 3 месеца, за да запазите естествената красота на косата си.

7. Разделени краищата

Това изглежда е клише, но е факт, че не можете да поправите разделените връхчета. Единственото решение е да се отрежат. Всъщност, разделените краища ще продължат да се разделят и ще трябва да отрежете сантиметри от косата си, за да я оправите, ако не ходите реедовно на подстрижки. Преди да е станало твърде късно, дайте на косата си нов живот и я подстригвайте.

8. Тя е лъскава, но само отгоре

Ако забележите, че косата ви не изглежда лъскава и блестяща от средата към краищата, за разлика от скалпа, то без съмнение долната част на вашата коса трябва да бъде подстригана.

9. Косопад

Обикновено подстригването на косата може да предотврати косопада.  Така че, ако искате косата ви да изглежда по-пълна, най-добре е да посещавате редовно салона.