9 визуални женски черти, които карат мъжете да губят ума си (всичко е заради инстинкта им)

Ако попитате мъж, какво е първото нещо, на което обръща внимание, когато става дума за външния вид на жената, вероятно е отговора му да е: гърдите, бедрата или усмивката.

Всъщност идеята да мислим, че големите гърди са с приоритет, е само стереотип; има други части на женското тяло, които привличат противоположния пол, и този факт е доказан от много изследователи. Освен това тази привлекателност не произлиза от простото повърхностно възприемане, а от дълбоките биологични процеси.

Проучихме подробно този въпрос и е избрахме най-честите женски черти, споменати в отговорите на мъжкия пол. Освен това разбрахме точно защо тези характеристики ги привличат.

Дълга коса

Според изследването, мъжете предпочитат жени с дълга, плътна и лъскава коса. Изглежда, те подсъзнателно считат това за показател за добро здраве, жизнена енергия и дори знак за плодородие.

Алън Милър и Сатоши Каназава пишат за това в книгата си ’Why Beautiful People Have More Daughters: From Dating, Shopping, and Praying to Going to War and Becoming a Billionaire.’ Те казват, че един от показателите за добро здраве е физическата привлекателност, докато друг е косата. Здравите жени винаги имат блестяща коса, а косите на хората в лошо здраве са слаби.

Така че е добре да мислите два пъти, преди да решите да отрежете косата си. Но не забравяйте да бъдете себе си – ако се чувствате по-добре и по-привлекателно с къса коса, бъдете достатъчно смели, за да получите къса прическа и не разчитайте на мнението на мнозинството. Винаги може да има изключения от някое правило.

Специална миризма

Повечето от нас знаят за феромоните – “химически сигнали”, излъчвани от нашите тела. Но малцина от нас биха предположили, че са подсъзнателно използвани от хората, за да определят най-генетично съвместимия партньор.

Изследванията показват, че феромоните разкриват разнообразна информация за човек, включително тази, която се отнася до здравето на имунната им система. Ето защо мъжете са способни да определят жените с най-добрата имунна система с помощта на миризмата. Тя работи и на обратното – жените могат да определят нивото на тестостерона в мъжа, според феромоните. Всички тези умения са необходими за възпроизводството на здрави потомци в бъдеще.

Симетрия на лицето

Симетрията на лицето има голямо значение при определяне на привлекателността на жените. Тя дори може да бъде изчислена с помощта на няколко трикове. Мъжете обръщат внимание на тези критерии подсъзнателно, защото тези особености на лицето са знак за добри гени. Асиметрията се свързва с лошо здраве, лоши гени и дори аномалии в репродуктивните органи.

Дори дивите животни обръщат внимание на симетрията. Например женските лястовици предпочитат мъжки лястовици, които имат симетрични опашки, защото това е знак за добра генетика.

Цветът на зъбите

Когато се опитват да разберат влиянието на усмивката върху мъжете, свързано с привлекателността, учените променят състоянието и разстоянието на зъбите във фотографии с помощта на цифрови манипулации и след това ги показват на участниците. В резултат на това е установено, че състоянието на зъбите на жените играе важна роля за представителите на мъжкия пол. Това дава представа за нейната “остатъчна репродуктивна стойност” независимо от възрастта.

За щастие, има много методи за лечение и избелване на зъбите, но не бива да се използват прекомерно. Тъй като същите изследвания също показват, че естествено белите зъби и така наречената холивудска усмивка се възприемат еднакво. Ето защо основното е да не позволявате зъбите ви да стават жълти.

Дълги ръце

Това е един от физическите атрибути, които или имате или не. Но е интересно да се знае, че мъжете намират дългите ръце по-привлекателни от дългите крака.

В изследване, проведено от учени от Университета в Нов Южен Уелс, група мъже гледали видеоклипове на 96 жени на възраст между 20 и 49 години. След като изгледали видеоклиповете, те били помолени да класират жените, които са видели. Резултатите показват, че жените с дълги ръце се класифицират като по-привлекателни от всеки мъж. Размерите на бедрата и талията също се оказаха важни, заедно с теглото и възрастта им. В същото време дължината на краката им, която много жени смятат, че е важна, не оказва значително влияние върху оценката.

Гласа

Изследванията показват, че мъжете предпочитат тънки женски гласове, защото се възприемат като по-млади и по-женствени и показват високо ниво на естроген. Освен това високият глас също предполага по-малък размер на тялото, докато плътния глас обикновено е по-свързан с мъжествеността, което означава, че жените харесват мъжете, които имат този вид глас. Когато го чуват, те подсъзнателно си представят голям и силен мъж.

Учените очертаха, че тембърът и тонът на звуците също имат значение в животинския свят. Дълбоките гласове обикновено показват голямо животно, докато тънки и нежни звуци, подобни на звуците на насекомите, показват малък размер и следователно безпомощност. Може би това е друга причина, поради която мъжете предпочитат тънки гласове.

Гъвкавост на гръбначния стълб

Не е тайна, че мъжете харесват женските форми. Все пак, по-отблизо този въпрос доказва, че всичко всъщност не е толкова просто. В действителност, апетитни фигури са тези, които са в резултат на известно огъване в талията, а не тези, които се в резултат на наднорменото тегло.

Психологът Дейвид Люис от университета “Билкент” проведе 2 експеримента. Първата група мъже имаше за задача да оцени привлекателността на жените в снимките, чиито форми бяха променени в областта на талията с помощта на цифровите технологии (показаха се различни ъгли на огъване). Мъжете смятаха, че извивката, която има ъгъл от 45 градуса, е най-атрактивната. Във втория тест учените решиха да разберат дали изследователите предпочитат тази опция, защото правят гърдите да изглеждат по-изпъкнали или красотата да се крие в самото извиване. Този тест показа, че самото огъване привлича мъжете, а размерът на гърдите, в този случай няма значение.

Червен цвят

В изследванията, направени от Андрю Елиът и Даниела Ниеста, е доказано, че определена реакция на мъжете към червения цвят също може да бъде програмирана биологично. Това се доказва от факта, че същото нещо работи в животинския свят, където този цвят обикновено сигнализира готовността за чифтосване.

В предговора към изследването Елиът и Ниеста пишат: “В много нечовешки примати червеният цвят увеличава привличането на мъжкте към женските. В 5 експеримента авторите показват паралелен ефект при хората. “Авторите също така установиха, че като правило мъжете дори не подозират, че този цвят ги засяга. Също така учените са успели да разберат, че червеният цвят не засяга възприемането на жените от други жени.

Съотношение 7:10

Един от най-популярните физически атрибути, на които мъжете обръщат внимание са широките бедра. Според учените, мъжете предпочитат съотношението 7:10 на талията и бедрата, защото се считат за идеални за раждане. Ако съотношението падне от долната страна, това може да означава възможни усложнения в процеса на раждане; докато ако съотношението падне от горната страна, това би могло да сигнализира за възможни проблеми с фертилитета, причинени от наднорменото тегло.

Разбира се, мъжете не разбират или признават, че търсят точно това съотношение. Всъщност много малко хора разбират, че подсъзнателно предпочитат жени, които са способни да произвеждат здрави потомци, тъй като това са всички подсъзнателни процеси. В същото време не можем да отхвърлим ролята на инстинктите в този процес, тъй като те са научно доказани.