9 съвета при избора на перфектната бална рокля

С първите по-топли дни на пролетта, започна активизирането на абитурентите в търсенето на техните мечтани тоалети за приказната нощ на бала. Сега ще ви дам няколко съвета, как да бъдете запомнящи се и да привлечете вниманието на абитурентския Ви бал.

Запознайте се с 9-те съвета, които ще Ви помогнат да демонстрирате една по-добра версия на себе си:

1. Забравете блестящите платове

Сатена винаги е един от най-използваните платове при официалните рокли. Мисля, че това е голяма гршка. Сатена, особенно еластичния сатен отразява светлината и Ви кара да изглеждате по-пълни. Също така е изключително нежен материал и позволява на всякакви чорапогащни линии и вълнички да се откроят.
рокли от сатен2.

Пайети, поставени на стратегически места

Добре поставените пайети са страхотни, но прекаляването с тях ще Ви накара да изглеждате кичозно. Ако не са поставени правилно, те изглеждат евтино. Изберете изчистена рокля, която има украшения в областа на кръста или на деколтето. Ако все пак желаете да блестите, можете да използвате някой лосион за тяло с брокатени частици, но го поставете само на определени места от тялото Ви.

Рокли с пайети в областта на бюста или кръста

Източник: ivon.bg

3. Ако имате голям бюст или широки рамене, пропуснете асиметричните модели рокли

Асиметричните деколтета са наистина секси, тъй като поставят акцент върху определена част от тялото, НО ако се притеснявате, че ръцете Ви са по-пълни, това не е Вашия модел. Ако имате малък или среден бюст, нормални ръце и деколте, асеметричната рокля ще Ви стои страхотно.

4. По-едрите момичета, трябва да показват краката си

Обикновено тези момичета се притесняват от теглото си и се опитват да прикрият фигурата си зад прекалено много дрехи. Купете си рокля, която да подчертае най-добрата част от Вас. По-пълните госпожици, обикновено имат страхотни крака и добре сложен бюст. За сметка на това раменете им са по-едри, но с един 3/4 ръкав всичките Ви недостатъци ще изглеждат сладки. Тенденцията при абитиурентските рокли е те да стават все по-къси, така че балансирайте с малко по-дълъг ръкав и по-къса рокля, показваща краката Ви. Относно деколтетата, потъресте V – образно такова, което подчертава централната линия на бюста, което в същото време е загадъчно и секси. Заложете на изчистения силует.

Асиметрична рокля

Източник: ivon.bg

5. Пазете се от нарязани рокли (с много отвори и разрези)

Този модел се среща в най-различни вариации, но основното при него е наличието на много разрези (хоризонтални, верикални, несиметрични и др.). Ако все пак сте се спрели на такав модел рокля, останалата част от цялостната Ви визия, трябва да бъде много семпла. Минимално количество грим, изчистени обувки и опростена прическа, обърнете внимание на кожата си, защото роклята ще покаже голяма част от нея. Не трябва да имате никакви забележки по фигурата си, за да изглеждате префектно в този модел рокля. Представете си как би изглеждало, ако от роклята стърчи, коремче, паласки и други подобни. Дори и да имате перфектно тяло, внимавайте при избора на тази рокля.

Нарязани рокли с много отвори6. Роклите с много воали и къдрички не са за всеки

Ако сте от по-пищните момичета, то вероятно този вид рокля няма да Ви отива, защото ще добави нежелан обем към фигурата Ви. При момичета с малък бюст, или просто по слабичките девойки воалите и къдричките ще проработят във Ваша полза.

Рокли с воали и къдри7. Намерете подходящ цвят на роклята, спрямо тена на кожата Ви

Най-лесният начин за намиране на подходящ цвят е да разгледате снимки на някоя знаменитост със същия цвят на кожата като Вас. Като цяло момичетата с по-тъмна кожа изглеждат страхотно в цветове като – праскова, корал и всички земни цветове. По-бледите от вас могат да заложат на пастелните нюанси.

8. Внимавайте с белите цветове и голотата

Отново всичко зависи от фигурата Ви – момичетата, които са уверени в симетрията на тялото си могат да си позволят белия цвят или нещо по-разголено, за всички останали – не е добра идея. Ако решите да изберете бяла рокля, внимавайте да не ви объркат с младоженка. Бялото е като празно платно, можете да добавите различни аксесоари в по-ярки цветове или нещо бляскаво.

9. Не забравяйте аксесоарите!

Аксесоарите са най-добрия начин да постигнете индивидуалност на Вашия абитурентски бал. Не е задължително да изхарчите много пари за рокля, но можете да изхарчите малко повече за аксесоари, които ще носите отново и отново. Закупуването на двойка страхотни обувки и голяма огърлица, може да преобрази една проста рокля в нещо невероятно.

Важна част от тоалета са аксесоаритеНе забравяйте, че това са просто съвети, които да ви помогнат при избора на рокля. Всяко едно момиче има собстевн стил и трябва да му се довери. Пожелаваме Ви една вълшебна и приказна нощ на Вашия бал. Чуствайте се като принцеса и се забавлявайте!