9 обикновени неща, които вредят на нашата младост и красота

Казваме “Дом, сладък дом” и дори не можем да си представим, че този дом може да съдържа предмети, които ни правят да остаряваме по-бързо.

Колкото по-бързо откриете и неутрализирате тези елементи, толкова по-добри са шансовете ви, че ще можете да се наслаждавате на младото тяло и гладка кожа дълго време.

Намерихме основните домакински предмети, които може би не знаете, че са вредни за вашата младост.

9. Централно отопление и климатици

Колкото по-студен е въздухът навън, толкова по-малко влага е в състояние да задържи. Когато се охлади вътре, въздухът се загрява, но количеството водна пара не се увеличава. По този начин въздухът в една къща става сух. И нашата кожа и лигавици са първите, които страдат. Нашето лице и тяло стават много чувствителни, започват да сърбят и могат да започнат да се лющят. Това води до  състарена кожа и бръчки.

Решение: използвайте въздушни овлажнители, купувайте някои ултра-овлажняващи кремове и винаги имайте топла вода спрей с вас.

8. Сапун

21-ви век е века на хигиената. Хората са просто луди, за да поддържат телата си гладки, чисти и да миришат хубаво. Но ежедневното почистване на кожата с почистващи препарати може да причини естествената защитна бариера на кожата да се измие. Тази бариера ни предпазва от бактерии и дори предотвратява преждевременното стареене на кожата.

Решение: винаги четете етикетите на съставките на вашия сапун или душ гел. И все пак се препоръчва да се избягва ежедневното измиване с почистващи препарати.

7. Възглавници

Повечето хора избират памучно или ленено спално бельо, защото са доста евтини, не се плъзгат и лесно се перат.

Но калъфките от тези материали могат да бъдат вредни за хората, които се грижат за външния си вид. Първо, това важи главно за хора, които обичат да спят на страни или по корем. Дебелият памук може да увеличи риска от гънки по кожата, които по-късно ще се превърнат в бръчки. Също така, тези материали са добра среда за развитие на бактериите.

Решение: сменете памука с коприна. Коприната е по-скъпа, но има много предимства: тя е издръжлива, не предизвиква гънки по кожата, защото е гладка и предотвратява развитието на бактериите.

6. Смартфони и компютри

Сините екрани следват почти всеки от нас от сутрин до късно вечер. Много хора знаят, че писането на съобщения чрез телефон с врат, наведен надолу, може да предизвика двойна брадичка.

Също така има изследване, което твърди, че синята светлина на екрана (High Energy Visiblelight) може да бъде също толкова вредна, колкото и UVA и UVB лъчите.

Решение: ако няма начин да се намали времето, което прекарвате пред компютъра, можете да инсталирате специална анти-синя светлинна защита на екрана си. Има и защитни кремове, които можете да използвате, които се наричат кремове HEV.

5. Отворените прозорците

Напоследък учените откриват пряка връзка между замърсяването на въздуха и преждевременното остаряване. Но промишлените съоръжения не са единствената причина за замърсяването на въздуха. Животът в големите градове, в близост до магистрали, съседи, които пушат, и много други факти могат да причинят замърсяване на околната среда.

Решение: Ако вашият апартамент или работно място е твърде близо до източника на замърсяване, опитайте се да избегнете отварянето на прозорците. Днес можете да поръчате устройство за почистване на въздуха в помещението, което премахва замърсяващите частици и дори помага да се контролира нивото на влажност.

4. Сутиените

Стегнатите гърди са свързани с младостта. Има теория, че сутиените се борят срещу гравитацията и поддържат гърдите ви. Но няма никаква научна обосновка на тази теория. Има и противоположна теория, която казва, че сутиените правят мускулите на гърдите слаби. И това е доказано. Специалистите са сигурни, че само жени с определени характеристики (например големи млечни жлези) трябва да носят сутиен, за да се чувстват комфортно.

Решение: носете сутиен само ако е необходимо или избягвайте да го носите постоянно.

3. Захар

Както всички знаем, захарта предизвиква наднормено тегло. Но най-новите изследвания показват, че тя също води до преждевременно стареене и възпаление на кожата. Вътре в организма захарта започва да произвежда молекули, които атакуват колагена и еластина, които са отговорни за красивата и гладка кожа.

Решение: спрете да консумирате захар, заместете я с мед, стевия, клен, агаве или сироп от топинамбур.

2. Преработени месни продукти

Месните продукти (като колбаси и хамбургери) съдържат много мазнини и различни добавки: например фосфор и сулфити. Тези химикали влошават състоянието на кожата и ускоряват процеса на стареене на тялото.

Решение: намалете консумацията на тази храна.

1. Пускане на водата на тоалетната

За съжаление, не всеки знае, че има няколко правила, които трябва да се вземат предвид при използването на тоалетната. Разбира се, всички знаем, че е важно да запазим тоалетната чиста и да измием ръцете си. Но много хора не знаят, че има правилен метод за пускане на водата. И ако пуснем водата с вдигнат капак, бактериите и патогенните микроорганизми се разпръскват във въздуха … и могат да се приземят на косата, дрехите и кожата ни.

Решение: спуснете капака всеки път, преди да пуснете водата.