9 неща, които никога да не съхраняваме в гаража

Вашият гараж може да съхранява не само колата ви, но съхранението на тези предмети може да бъде направо опасно.

Боя

Гаражът изглежда като идеалното място за всички онези полупълнени кофи на боя, останали от последния ремонт, но всъщност е едно от най-опасните. Съхраняването на неизползваните  кутии с боя в гаража може да ги подложи на екстремни температурни промени, които могат да нарушат цвета (дори ако са запечатани херметически), според Good Housekeeping. Плюс това, оставянето на кутии с боя директно на циментовата повърхност на вашия гараж ще ги накара да ръждясват по-бързо, оставяйки грозно петно на пода, което е трудно да се премахне. За да сте сигурни, че допълнителната ви боя няма да се развали, я съхранявайте на рафт в стая с еднаква температура.

Дрехи

“Вълнени жилетки, ботуши, дъждобрани, шалове – всичко, което вадите от гардероба, когато сезоните се сменят – трябва да се съхранява в херметически затворени контейнери на закрито”, заяви организаторът и експертът Ема Гордън. “Ако се съхраняват в гараж, димните газове и  праха, донесен от семейната кола, ще се промъкнат в контейнерите, което ще ги повреди.”

Хладилник

Имаме лоши новини за вашите  сосове и бири. Тъй като хладилниците работят най-добре при 19 до 25 градуса по Целзии, повишаването на температурите в гаража може да доведе до по-голямо усилие на комресора на хладилника, за да запази храната ви хладна и да набъбне сметката си за енергия до нива, които ще ви изпотят. Това е лоша идея и през зимата;  хладилниците работят по-малко ефективно при температури под 10 градуса по Целзиии няма да работят на ниски температури под -1 градуса по Целзии.

Консервирана храна

Въпреки че може да изглеждат непобедими, консервираните продукти като боб и доматен сос могат бързо да се развалят, когато са подложени на изключително горещо или студено време. Всъщност, консервираните продукти имат “по-кратък срок на годност във всяка стая, в която е по-топло от 20 градуса”, според Good Housekeeping.

Електроника

DVD плейърите, стерео уредбите, телевизорите и компютрите са чувствителни към силни колебания на температурите и могат да бъдат повредени при лятното затопляне или зимното замразяване. Освен ако вашият гараж не е добре вентилиран и няма влага, ще искате да съхранявате скъпата си електроника някъде другаде, например на рафт в килер или сухо мазе.

Газова бутилка

Газовите бутилки никога не трябва да пресичат вратата ви – дори на гаража. Ако пропанът изтече в затворена, невинтилизирана зона, обикновен акт като запалване на колата ви рискува да взриви помещението. Винаги оставяйте газовите бутилки на открито и се уверете, че винтилите са плътно затворени.

Храна за домашни любимци

Отворените торбички с храна за домашни любимци или птичи семена могат да привлекат нежелани вредители в гаража ви, а дори и запечатаните торбички могат да изкушат мишките. Съхранявайте сухите храни в херметически затворен контейнер в килера или шкаф.

Стари мебели

Гризачите обичат да правят гнезда от дивани, а дървени маси и столове могат да се изкривят, след като прекарат лятото в топлото и влажно пространство. По-добре е да дарите мебели, които не можете да използвате, или да ги съхранявате в таванско помещение или мазе, ако имате място.

Вино

Съхраняването на виното е деликатен процес, който със сигурност не трябва да се прави в гаража. Според Указанията за съхранение на вино в университета “Пурдуй” виното трябва да се съхранява при температури между 10 и 15 градуса по Целзии. Твърде високата температура ще промени вкуса на виното. “Плюс това, колебанията между топли и студени температури в гаража могат да причинят разширяване и свиване на тапите, което позволява на въздуха да проникне вътре в бутилката и да развали съдържанието”.