9 лесни начина да разпознаете истинския от фалшивия парфюм

Въпреки че е по-вероятно да срещнете фалшив парфюм, докато сърфирате в онлайн магазините, повечето потребители не осъзнават, че много фалшиви аромати също се намират на рафтовете на големите магазини.

Купуването на фалшив парфюм може не само да ви накара да се почувствате измамени и разстроени, но също така може да бъде вредно за вашето здраве. Има обаче няколко знака, които ще ви помогнат да откриете дори най-блестящите фалшификати.

Ние от Modernitta сме събрали едни от най-добрите съвети, които ще ви помогнат да изберете 100% автентични аромати.

Проверете опаковката

Автентичните парфюми обикновено имат целофан, който е доста дебел и е сгънат безупречно, така че да може плътно да се прилепне към кутията. Неправилно обвит целофан, от друга страна, е ясен знак за фалшивите парфюми.

Безупречна опаковка

Ако пластмасовото опаковане на кутията за парфюми е запечатано по непривлекателен начин (шевът е широк повече от 5 мм, неравен е или има прекалено лепило върху него), тогава парфюмът не е автентичен. Опаковането на истински парфюм винаги има безупречни шевове.

Картони

Реалното опаковане е направено от висококачествен картон и е предназначено да предпазва бутилката от повреда. Ето защо в кутията има специална конструкция, която поддържа бутилката на парфюми на място.

Картонената конструкция трябва да е бяла, а не сивкава.

Етикети и надписи

Погледни златния кръг. Стрелката, насочена надясно, винаги трябва да е по-тъмна от стрелката, която сочи вляво.
Когато купувате парфюм, не се колебайте да проверите уеб сайта на производителя, за да видите дали публикуваната там информация съвпада с това, което е предоставено на опаковката. Дори и най-малкото несъответствие е знак за фалшификат.

Дизайн

Поглеждайки през рафтовете на магазините за аромати, можем да видим парфюми, които изглеждат несравнимо сходни по вид и мирис на някои от висококачествените дизайнерски парфюми. Този прост трик позволява на заблуждаващите производители да се защитят от съдебни спорове. Така че не забравяйте внимателно да прегледате парфюмната бутилка, преди да я купите.

Цвета на парфюма

Известните марки не използват много бои в продуктите си, поради което цветът на автентичния парфюм обикновено е блед. Поразителният “химически” цвят на течността е знак за фалшив парфюм.

Капачка на бутилка

Капачката на оригиналния парфюм трябва да бъде напълно симетрична (освен ако не е предвидено друго в оригиналния дизайн, разбира се).

Сериен номер

Серийният номер трябва да е посочен на дъното на бутилката (и да не е залепен!).

Серийният номер на бутилката трябва да съответства на номера в долната част на кутията. Той трябва да бъде отпечатан върху основата на кутията или отпечатан с мастило.

Бутилката

Автентиченият парфюм ще има висококачествена бутилка с гладка и фина повърхност. Бутилката на фалшивия парфюм е малко груба и контурна.

От опаковането до капачката на бутилката се обмисля всеки детайл на оригиналния парфюм.