8 знака, че тялото ви ви моли за помощ

Тялото ни е перфектен механизъм, при който много неща се случват едновременно.

Понякога ни дава сигнали, че има нужда от помощ, които, ако бъдат игнорирани, могат да доведът до проблеми със здравето.

Ето, на кои винаги трябва да обръщате внимание.

Безсъние, раздразнителност и крампи на краката

Ако имате тези признаци, тялото Ви се нуждае от магнезий и калий. За да възстановите тези жизненоважни елементи, добавете домати, портокали, банани и спанак към ежедневното си меню.

Суха кожа

Сухотата на кожата може да означава липса на витамин Е. Затова трябва да ядете повече зеленчуци, масло, ядки и риба.

Глад за сладко

Ако внезапно почувствате силно желание да изядете нещо сладко, причините може да са стрес, депресия или изтощение. Вашето тяло иска глюкоза. Задължете му го дайте, за да избегнете натрупването на килограми, по-добре да хапнете тъмен шоколад или мед.

Желание да ядете лед

Ако внезапно ви се дояде малко лед, може да имате анемия – недостиг на желязо. Най-добрите източници на желязо са говеждото месо, яйцата и мидите.

Кървящи венци

Внезапното или постоянно кървене на венците, когато миете зъбите си е индикатор за недостиг на витамин С. В храната си включете следните продукти: цитрусови плодове, спанак, зелени и червени чушки, домати, зеле, карфиол и броколи.

Напукани нокти или накъсана коса

Вашето тяло ви казва, че му липсва витамин В. Пийте повече мляко и хапвайте някои морски водорасли и гъби.

Кръкове около ирисите на очите

Такива пръстени могат да се появят при хора на възраст над 50 години и това е нормално. Ако обаче се появи при по-млад човек, това е знак за високи нива на холестерола. Трябва да се консултирате с лекар за това.

Гръцки крак

Гръцкият крак или “мъртвият пръст” е по-дълъг втори пръст на крака и това може да е причина за потискане и / или дискомфорт върху стъпалото на крака в основата на втория пръст. Това също може да направи вашите обувки наистина неудобни, така че ще трябва да внимавате с определен тип и стил.