8-те най-неприятни вида свекърви/тъщи

Защо свекървите нямат добра репутация. Обикновено се свързват с нещо изключително неприятно, отровно и зло. Всъщност много от тях не са лоши хора, които рано или късно стават съюзници на снахите си. Какво обаче може да се превърне в истински кошмар? На вашето внимание осем от най-неприятните видове свекърви, които трябва да избягвате.

Майка свекърва

Този тип е изпитание за жените. Типична свекърва, която се оплаква, че синът й е ужасно слаб и изнервен, постоянно ходи с непрани дрехи. Този тип свекърва често се среща и няма тя да пропусне да коментирате, че кухненските прибори не лежат на подходящите места, децата са облечени неправилно, а къщата не се почиства всеки ден. Единственият виновник за всичко е снаха й. Всъщност според нея и само снахата е отговорна за създаването на комфорт в къщата.

Свекърва/Тъща – фемална жена

Този герой става кошмар за всички без изключение. Такава тъща обикновено няма голяма разлика във възрастта с дъщеря си и затова се чувства млада. Това не е лошо, но проблемите започват, когато тя несъзнателно (или може би просто съзнателно) започва да флиртува със зет си, разкрива краката си, съзнателно избира рокли с дълбоко деление. Ако това поведение се демонстрира от свекървата, тогава положението е още по-жестоко. Тя започва да се конкурира със снаха си, като се опитва да покаже, че е най-очарователната и привлекателна тук. Съгласени сме, че и в двата случая ситуацията е изключително неприятна.

Свекърва / тъща – енергиен вампир

Това е типичен герой, който ще коментира всичко и ще го подложи на строга оценка, за да освободи тежестта, която е натрупала вътре. Тя харесва факта, че другите се чувстват зле от нейните ужасни емоции. Например, свекървата често може да спори със снаха си за нещо подобно: “Никой от внуците ми не е като сина ми. Толкова странно …”. А тъщата може да тества силата на зет със думите: “Просто невероятно е, че печелиш много по-малко от дъщеря ми.”

Свекърва/Тъща – “помогни, спаси”

Този тип тъща също често е причина за мъжки главоболия. Такива хора с нетърпение очакват любимия си зет, но само за да може да извършва всички видове лични услуги, като че ли това е газификатор майстор и електротехник на всичкиуреди. Нещастният съпруг на дъщеря й е принуден да прави малки задачи: да носи тежки неща, да закача картини, да чете инструкции за работа и дори да гледа видеоуроци в YouTube.

Свекърва/Тъща – обичаща да идва без предупреждение

Тя обича да идва по приятелски – без предупреждение. И дори да кажете, че в определен момент няма да присъствате у дома си, тя може да декларира нарочно, за да обобщи: “Не ме чакахте, но аз дойдох.” Такива майки обичат да уцелват точно най-неподходящото време. Така че всички неделни дрямки и романтични вечери остават за друг път.

Свекърва/Тъща – любителка на спора

Този вид свекърва/тъща просто обича, когато има за какво да се заяде. Особено обичат да бъдат “втори” в конфликта между дъщерята и зетът. Тя определено ще вземе “погрешна” страна на някого, така че страните няма да стигнат до помирение колкото е възможно по-дълго.

Свекърва/Тъща, която винаги има собствено мнение

Добре е да имаш собствено мнение и да не зависиш от никого, но само когато бъдеш помолен да го изразиш. Тези видове свекърви или тъщи обичат „да си врът носа навсякъде“. За такава дама изглежда, че критиката е движещата сила на всички добри дела в света. Тя винаги препоръчва как да се отглеждат децата, как да се перат и гладят правилно дрехите, как да се украсява къщата за празниците. Дрехите на снахата или на зет си винаги са под строг контрол. И ако не отговаряте на нейните идеи за красота, ще бъдете критикувани.

Съревноваваща се свекърва/тъща

Обикновено този вид свекърва няма съпруг или бракът й не върви гладко. И понякога се случва, че тя не е имала време да разбере, че синът е пораснал и е готов за независим живот. Такива свекърва обича да се съревновава със снахата заради любовта към потомството си. Те се опитват да се превърнат в център на вселената, често правят изблици. И в най-баналните ситуации.Те са много разстроени, ако синовете им правят скъпи подаръци на жените си. Така че в такива случаи е по-добре момичетата да не споделят подаръците си на ревнивата свекърва.

Срещали ли сте се с такива хора?