8 неща, които всяка жена трябва да знае за лубриканта

Ако ще ни простиш това сравнение, но лубриканта е като питбулът на сексуалното удоволствие: има лоша репутация, но всичко, което иска е да бъде обичан.

Изводът – лубрикантът е фантастично средство, което задължително трябва да включиш в секс игричките си. Снабди се с една или няколко тубички и действай по план. Но преди това прочети често срещаните заблуди и истините зад тях.

1. Нито ти, нито партньорът ти сте „повредени“, ако използваш.

Влудяващо е, че някои жени се самообвиняват, че нещо не им е наред, защото трябва да ползват лубрикант. Употребата му не означава, че вагината ти не функционира. Ако не друго, то лубриканта те превръща в познавач на сексуалните наслади и посланик на собственото ти удоволствие. С него имаш възможността да опознаеш собственото си тяло и да намериш онова митично животно, наречено оргазъм. Така че, ако някой ти каже, че нещо не ти е в ред, защото ползваш лубрикант, то бъди сигурна, че той не е добре. А ако този някой е партньора ти – зарежи го. Сериозно!

2. Той е задължителен, ако искаш да експериментираш с аналния секс.

Дупето ти се нуждае от лубрикант. Не казваме, че ти трябва задължително да се занимаваш с анален секс, но е задължително да имаш подръка лубрикант, ако го правиш. Той е задължителен за удоволствието ти. Един съвет – в този случай използвай силиконов, а не на водна основа, защото издържа по-дълго.

Относно видовете лубрикант – съществуват много от тях и ако искаш да избереш подходящия за теб и нуждите ти, най-добрият начин е да се допиташ до консултантите в секс магазина. Те могат да отговорят на всичките ти въпроси, за да стигнеш до правилно решение.

3. Не използвай лубриканти на мастна основа с презервативи.

Искаш да използваш бебешко олио, зехтин или вазелин? Недей да го правиш, ако използваш презервативи и искаш те да си свършат работата. Мазнините изтъняват силикона, от който е направено предпазното средство и увеличават неимоверно риска от скъсване.

4. Не използвай силиконови лубриканти със силиконови секс играчки.

Те могат да причинят счупването на играчката ти. Имайки предвид това, силиконовите лубриканти са чудесни за „мокри“ подвизи, тоест за използване при секс в банята. Лубрикантите на водна основа не вършат същата работа, макар че са най-разпространения вид (те изсъхват по-бързо и се налага да се нанасят по няколко пъти).

5. … Но силиконовият лубрикант не вреди на презервативите.

Силиконовите лубриканти издържат повече от водните и не могат да наранят целостта на презерватива, така че няма от какво да се притесняваш.

6. Някои видове лубриканти могат да предизвикат инфекция.

Ако си склонна към гъбични инфекции или други проблеми там долу, внимавай. Проучване в Американския журнал по акушерство и гинекология от 2013 година показва, че жени, които слагат във влагалището си продукти, които не са предназначени за чувствителната зона там (като вазелин или някои видове масла) имат по-висок шанс да развият бактериални инфекции, най-вероятно защото такива вещества променят нивото на pH.

Препоръчително е да страниш още от глицерина, който е включен в много видове лубриканти, включително тези на водна база, защото може да предизвика гъбична инфекция или бактериална вагиноза. А това напълно ще стопира сексуалния ти живот за известно време.

7. Когато всичко се провали… просто използва слюнка.

Знаем, че изглежда малко странно да се изплюеш на ръката си (не си порно актриса в края на краищата), но понякога обстоятелствата го налагат. Плюнката е безплатна, органична и винаги готова за употреба, където и да се намирате. Има ли нужда да я рекламираме още? А,да, безопасна е за употреба с всякакви видове секс играчки и презервативи.

8. Няма универсален лубрикант, който устройва всички.

Разбира се, когато стане дума за твоето тяло и твоят оргазъм, проучването (и методът проба-грешка) са от съществено значение. Преживяването на всеки човек е различно. Натурален лубрикант, на водна или силиконова основа, със загряващо или охлаждащо действие – пробвай всичките и виж кой ще се превърне в новия ти любимец.

Източник: cosmopolitan.bg