8 начина да направите косата си невероятна

Почти всяко момиче е изправено пред този сложен проблем: трябва ли тя да се събуди по-рано, за да оформи косата си или да спи по-дълго и да я върже на опашка?

Предлагаме да не избирате между тези опции: сега можете да се наспите и да имате перфектната прическа!

Прочетете нашите съвети, за да видите как да работите както с дълги, така и с къси коси.

Modernitta обича нещата, които правят живота ни по-лесен, поради което сме събрали някои съвети за оформянето на косата, които ще ви помогнат да изглеждате великолепно сутрин.

8. Използвайте копринени калъфки

Ако искате косата ви да бъде великолепна, без да полагате никакви усилия, сменете памучните калъфки с копринени или сатенни. Те поемат по-бавно влагата и гладката повърхност намалява триенето, което ви помага да “запазите” прическата си. Не ни вярвай? Вижте това.

7. Направете кок

За да получите красива и проста прическа, вържете леко влажната си коса на висок кок в горната част на главата си, обвийте наоколо и пъхнете краищата отдолу. Косата ще изсъхне така или иначе и ще получите овална коса. Също така се препоръчва да го направите с влажна коса.

6. Използвайте фиби

Не е нужно да къдрите косата си, ако искате тя да бъде къдрава. Преди да си легнете, нанесете лосион за разресване. След това разделете косата си на части и завъртете всеки кичур около фибата. Ако имате дълга коса, можете също да използвате шноли за закрепване на косата.

5. Използвайте шал

Ако сте уморени от развълнуваната си коса, преди лягане, навлажнете и срешете косата и я увийте със сатенен шал. Това ще предотврати триенето на косата ви и ще се събудите с красива прическа.

4. Направете 2 кока

Нанесете малко масло или балсам на леко мократа коса и я разделете на 2 части. Завийте кичурите около пръста си и изсушете със сешоар. Направете 2 хлабави кокчета зад ушите си и ги закрепете с фиби. Сутринта пуснете косата си и нанесете спрей.

3. Заменете твърдите аксесоари с меки

За да направите къдрава коса, опитайте се да използвате обикновени парчета плат, вместо ролки. Разделете косата си на части, завъртете ги около ивиците плат и свържете лентите от плат. Сутринта премахнете плата и нанесете лак за коса.

2. Направете пашкули

Друг метод за получаване на къдрава коса е да се правят пашкули. Разделете косата си на кичури и нанесете малко гел за коса. След това завъртете всички кичури и ги закрепете с фиби или ластички.

1. Използвайте правилната четка за четка

За да не разрушите прическата си и да я направите отново красива, използвайте четка с различни видове косми.

Бонус: Как да намалите късата коса у дома

На първо място, пригответе косата си, като я измиете и изсушите.

След това трябва да разделите косата си на части (вижте картинката по-горе). Следвай тези стъпки:

  • Разделете косата си на 2 секции в горната част на главата, където тя започва да се завърта.
  • Разделете се едната част от косата напред към челото си и другата част от косата си към врата.
  • След това вдигнете косата под ъгъл от 90 градуса и изрежете нацъфтелите върхове, които се простират до челото ви. Продължавайте да подрязвате косата, докато не изчистите цялата предна и задна част от връхчетата.