8 грешки, които не ви позволяват да изгорите бързо мазнините

Независимо от това, което правите, без значение колко усилено тренирате, вие все още не можете да загубите упоритите мазнини!?

Ако можете да отнесете това за себе си, не сте сами. Милиони хора се стремят да отслабнат, но не успяват. Вярвайте или не, 600 милиона възрастни и 100 милиона деца са със затлъстяване.

Съставихме списък от 8 често срещани грешки, които ви затрудняват да получите това перфектно тонизирано тяло, което винаги сте искали, независимо колко много го изпотявате в салона.

Вие третирате всички калории еднакво

Всички калории не са равни. Яденето на 100 калории зеленчуци не е същото като яденето на 100 калории сладолед и те няма да имат същия ефект върху тялото. По отношение на загубата на тегло, е от съществено значение да се обмисли колко инсулин се освобождава от организма на базата на калориите, които приемаме.

Когато много инсулин се освобождава от организма последователно през целия ден, не само предотвратява загубата на мазнини, но също така насърчава тялото да съхранява енергията като телесна мазнина. Видовете калории, които най-много стимулират инсулина, са тези от въглехидратите под формата на обикновена захар. Така че, ако искате да ядете въглехидрати, се придържайте към здравословни въглехидрати от храната, която се смила бавно. Заедно с въглехидратите, протеинът може да увеличи и нивата на инсулина, особено тези от млечни източници като обезмаслено мляко и кисело мляко.

Вие не обръщат достатъчно внимание на телесната маса

Ако установите, че сте намалили калориите си и сте правили кардио, въпреки че допълнителната ви мазнина все още се задържа, може би е добра идея да се съсредоточите върху вашата телесна маса. Увеличаването на чистата телесна маса събужда метаболизма ви за почивка. Той също така засяга много различни хормони в организма като инсулин, лептин и грелин. Тези хормони комуникират с клетките ви и ги инструктират дали е време да ги съхранявате или да ги освободите.

Вярвате, че яденето на повече храна през целия ден ще ви помогне да отслабнете и да изгаряте мазнини

Има специална диета, наречена пост, и това е невероятен начин да изгорите мазнини. Постенето също така понижава нивата на инсулина повече, отколкото други диетични методи. Постенето причинява на тялото да освободи глюкагон, за да изтегли енергия от клетките ви, включително и от мастните ви клетки. Вместо да приемате 400 калории ястия на ден, по-добре е да имате 1 600 калорийно ястие в края на деня.

Вярвате, че правенето на много кардио е единственият начин да загубите мазнини

Тъй като кардио упражненията не са толкова интересни, колкото другите упражнения, хората смятат, че това е единственият начин да отслабнете. Но тъй като може да стане доста скучно, хората спират да полагат усилия да отслабнат напълно. Добрата новина е, че има и други начини да изгаряте мазнините, без да се налага да прекарвате дълги часове на пътеката. Най-добрият начин да се възползвате от предимствата на кардиото е да го включите с тренировка за теглото.

Вашият треньор може да ви помогне да създадете специални сесии, разработени за вашите собствени фитнес цели.

Вярвате в реклами за магически хапчета за изгаряне на мазнини

Няма преки пътища към загуба на мазнини. Хранителните добавки за мазнини просто ще увеличат сърдечната честота до много високи, нездравословни нива. Нашият съвет е да се отдръпнете от подобни хапчета и да се придържате към здравословен начин на живот вместо това.

Не спите достатъчно

Липсата на сън качва нивата на хормоните в тялото ви, което след това оказва влияние върху нивото на глада ви на следващия ден. Двата хормона, които засягат нашия апетит, са грелин (хормон, който ни кара да се чувстваме гладни) и лептин (хормона, който ни кара да се чувстваме сити). Когато не получаваме достатъчно сън, нивото на грелин се покачва, докато лептините ни падат. Това ви кара да се чувствате гладни и да преяждате.

За да е здравословен съня ви, опитайте се да си легнете малко по-рано, от обичайното и да спите най-малко 7-8 часа.

Чувствате се стресирани

Усещането за стрес може да предизвика хаос в телата ни. Стресът кара тялото да произведе стероиден хормон, наречен кортизол, което увеличава желанието за захарни храни, които осигуряват незабавна енергия и удоволствие. Когато нивото на кортизол остане високо за дълъг период от време, може да увеличи количеството мазнини, които съхранява корема ви.

Тренирате твърде усилено

Тялото се нуждае от здравословен баланс на упражнения и почивка. Прекаленото упражняване предотвратява преместването на излишната мазнина от тялото. Упражняването без правилно почиване влияе върху нивото на кортизола в тялото ви, което води до увеличаване на упоритите мазнини, съхранявани в корема.

Правите ли тези грешки? Ако да, тогава е време за промяна!