7 съвета за боядисване на косата, които ще ви помогнат да постигнете зашеметяващ резултат

Поглеждайки момичета от рекламите, искаме да имаме същата гъста, лъскава и здрава коса с богат и красив цвят. 

За да се постигне същия невероятен резултат е трудно, но е възможно. За да направите това, стилистите препоръчват да се следват следните точки:

ПОДГОТВЕТЕ КОСАТА ЗА БОЯДИСВАНЕ

За да изглежда крайният резултат наистина луксозен, първо трябва да подготвите косата си за процедурата боядисване. Отърви се от накъсаните краища, подсилвайте и подхранвайте косата си, а също и измийте косата си добре ден преди боядисването. Така пигментът за оцветяване ще проникне по-дълбоко в структурата на косъма.

ПОМИСЛЕТЕ ЗА ТИП НА КОСАТА

Когато избирате цвят и метод на боядисване, помислете за вида на цвета. Тъмните коси и естествено тъмнокоси дами едва ли ще изглеждат хармонично с русата коса. От друга страна, блондинката с бледа кожа, ярки очи и вежди има риск да изглежда странно в тъмен цвят. Същото важи и за вида коса: преди боядисването, помислете за плътността и структурата на косата.

СЛЕДВАЙТЕ ИНСТРУКЦИИТЕ

Ако сте ще се боядисвате у дома, следвайте правилата, предписани в инструкциите, и нанесете боята в същото количество и време, както е указано от производителя.

ПОСТАВЕТЕ КОСАТА СИ НА ТОПЛО

За да направите цвета по-наситен и еднакъв, носете шапка за коса и кърпа върху боядисана коса. Това не само ще има положителен ефект върху резултата, но и ще ви помогне да не изцапате дрехите си с боя. 

ОТКАЖЕТЕ СЕ ОТ РАДИКАЛНИТЕ ПРОМЕНИ.

Експерти твърдят, че за едно боядисване е допустимо да се сменят не повече от два тона. В противен случай ще получите грозен цвят и ще изгорите косата си толкова много, че в бъдеще няма да помогне никаква възстановителна процедура.

ГРИЖЕТЕ СЕ ЗА КОСАТА СЛЕД БОЯДИСВАНЕ.

Боядисваната коса изисква по-задълбочена грижа и се нуждае от постоянно подхранване. Дръжте я далеч от пряка слънчева светлина, ниски температури и избелване, ако посещавате басейн. За да поддържате здравословен външен вид на косата, редовно правете домашни маски за коса, използвайте термични протектори и внимателно избирайте продуктите за грижа за косата.

ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ НА БЛЯСЪКА НА КОСАТА

След боядисване косата става невероятно блестяща, гладка и еластична. За да поддържате това състояние възможно най-дълго, често използвайте овлажняващи балсами, маски и балсами. Перфектно се справят с тази задача и специални шампоани за боядисана коса, поддържащи цвета.