7 развенчани секс мита

Сещаш ли се за онова твърдение, че можеш да прецениш колко е голямо „достойнството“ на някой мъж по големината на дланите му?

Независимо дали някой вярва на този мит или не, навсякъде върлуват още по-големи глупости относно сека. Митове, които според нас трябва да бъдат забранени със закон.

Ние не можем да направим друго, освен да ги развенчаем. Задача, с която се заемаме на секундата. Ще ни благодариш по-късно.

Мит №1: Мъжете имат по-силно сексуално желание от жените.

Не се заблуждавай, жените са силно сексуални същества. Научните теории сочат, че желанието се повишава еднакво и при двата пола. Да не говорим, че представителките на нежния пол могат да достигат множествени оргазми – ако това не би могло да възбуди желанието допълнително, не знаем кое ще свърши работа!

Мит №2: Само извратените двойки ползват секс играчки.

Точно обратното. Разнообразието и креативноста са подправките, от които креватните ви игрички се нуждаят най-много. Секс играчките са чудесни за разгорещяване и промяна на рутината. Вибраторите стимулират клтиора и G-точката така, че жената да стигне много по-бързо до оргазъм и в това няма нищо странно или срамно.

Мит №3: Лубрикантът е за стари баби.

Грешно! Смазващото средство може да превърне приличния секс в бомбастичен. Жени от всякакви възрасти могат да „загладят“ преживяванията си с лубрикант, а 80% от милениал поколението редовно използват лубрикант, според проучване на марката за рпезервативи Skyn.

Мит №4: Скуърт оргазмът при жените е физиологически невъзможен.

Наричан още женска еакулация, скуърт оргазмът е съвсем реално сексуално явление. Всички жени могат да еякулират, тъй като G-точката е снабдена със секреторни клетки, подобни на тези в мъжката простата. G-точката е свързана със система от каналчета, които водят към уретрата, и в които се образува еякулационната течност, изпълваща  G-точката  при сексуална възбуда и стимулация.

Мит №5: Аналният секс не крие рискове.

а, няма как да забременееш, когато с партньора ти си играете в „задния двор“, но съвсем спокойно можеш да пипнеш някое полово предавано заболяване. Аналният секс без предпазни средства повишава риска от зараза с човешки папилома вирус, но нищо чудно да хванеш още херпес и най-фаталното – ХИВ. Винаги използвай презерватив, каквото и да става.

Мит №6: Сложи два презерватива, за да ти е сигурно.

Ако мъжът си сложи два презерватива едновременно, те ще започнат да се търкат един в друг и това може да предизвика скъсване на латекса. Този мит не само, че е напълно грешен, но е и опасен! Внимавай!

Мит №7: Размерът на обувките му показва какъв е този на пениса му.

Ех, ако беше толкова лесно да преценим размера на мъжа, животът щеше да е толкова прекрасен! За жалост, не съществува никакво научно доказателство, което да свърза големината на мъжкия крак с тази на пениса. Проучване във Великобритания, проведено сред 104 мъже дори сочи, че няма абсолютно никаква връзка между двете.

И един мит, които всъщност е истина…

Възможно е да си алергична към спермата

Случва се рядко, но женския организъм може да реагира негативно на протеините, които се съдържат в семенната течност. Зачервяване, сърбеж и подуване в интимната област са обичайни симптоми на алергия към спермата. Обикновено се появяват от няколко минути до час след контакт с течността. Ако имаш съмнения за алергия, обърни се към гинеколога си.

Източник: cosmopolitan.bg