7 правила за гардероба на жените над 40 години

На всяка възраст жените, искат да останат стилни и добре поддържани. 

Дамите, които са преминали прага на 40-годишна възраст, не трябва да престават да обръщат внимание на външния си вид. Те знаят предимствата и недостатъците на своята фигура, внимателно подбират продукти не само по модела, но и по цвета, тъканта и текстурата. Понякога те се нуждаят от допълнителни съвети от стилистите.

Обърнете внимание на следните 7 правила на стилен гардероб за 40-годишни жени:

НАМЕРЕТЕ ЗЛАТНАТА СРЕДА

Трябва да се ​​откажете от тийнейджърските дрехи като тениски с анимационни герои, прекалено къси панталони или рокли. В същото време не загърбвайте модата и сексапила. Заложете на класическия небрежен стил.

ИЗБЕРЕТЕ УДОБСТВОТО

Избягвайте тесни дрехи, високи тънки токчета и модели за отслабване. Изберете стабилни токчета или обувки на платформа, късистилни панталони или джинси, леки ризи, рокля с А-образно деколте.

НОСЕТЕ ДЕКОЛТЕТА

Дълбокото гърло на деколтето може да изглежда малко провокативно, но горната част с дрехата деликатно подчертава вашата женственост и ще изглеждате невероятно стилна.

ИЗБЯГВАЙТЕ ЯРКИ ТОНОВЕ

Обърнете внимание на светлите и пастелни цветове. Те опресняват външния вид и му придават лекота и спокойствие. Обърнете внимание на бежово, бяло, светло сиво, телесно, нежно розово, светло синьо.

НОСЕТЕ ОВЪРСАЙЗ ДРЕХИ

Не се отказвайте от закупуването на дънки, пуловер или яке в по-голям размер. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че орърсайза трябва да е или само в горната част или само в долната: ако сте избрали широки панталони – заложете на блуза по тялото, ако предпочатате голям пуловер – носете го с тесни дънки.

НОСЕТЕ MIDI ДЪЛЖИНА

Полите Midi изглеждат невероятно елегантни и женствени. Изберете продукти, които са на 5 см под коляното.

НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ ОТ АКСЕСОАРИТЕ

Елегантността и оригиналността на визията правят аксесоари. Не се отказвайте от интересни брошки, големи гривни, оригинални обеци, необичайни чанти. Основното нещо – не прекалявайте с тях и не носете повече от 2 – 3 акцента.